banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Suriyeli öğrenciler dersbaşı yaptı

Kızıltepe ilçe merkezinde 3 yıldan beri Suriyeliler için açılan El Bunyan okulunda 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla 700 öğrenci ilk zilin çalınmasıyla ders başı yaptı.

Servis olmadığı için bazı öğrencilerin okula gelmediğine dikkat çeken okulun Müdür Yardımcısı Suriyeli Nasır Abdullah, öğrenci sayısının azalacağını söyledi.

Abdullah, "Bu gün eğitime başladık 3 yıldır Suriyeli çocukların eğitimlerine devam ediyoruz. Servis olmadığı içi bazı öğrenciler gelmedi. Okul biraz uzak çocuklar da küçük olduğu için gelemiyorlar. Bu gün öğretmenlerimiz ders verdiler öğretmenlerimizin de sorunları var 500 lira alıyorlar kiralarına yetmiyor en az asgari ücret olsaydı iyi olurdu. Çoğu öğretmen ve Suriyeliler Avrupa’ya gitmek istiyorlar zaten bazıları Avrupa’ya gitmişler öğrencilerin de azalacağını tahmin ediyoruz. Şu an Suriye müfredatına göre ders yapılıyor çocuklara Türkçe dersi de veriliyor.” dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.