Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_a0c68nuvv98juo3s996ruo0p30, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Şura kararları biran evvel uygulanmalı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Şura kararları biran evvel uygulanmalı

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, 2015-2016 Eğitim Öğretim ders yılının başlamasıyla yazılı bir  açıklama yaptı.

Eğitim-öğretim yılının yaklaşık 17 milyonu aşkın öğrencinin ve 896 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başladığını kaydeden Değer,     Toplu sözleşme kazanımlarının pozitif etkisiyle başlayan bu yılın Milli Eğitim Bakanlığı’nda geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulduğu; şura kararlarının uygulandığı, müfredatın öze dönüşe imkân ve fırsat verdiği bir eğitim-öğretim yılı olmasını diliyoruz.” dedi.

“Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı”

1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu’nda yer alan, “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır’ ibaresinin değiştirilmesini isteyen Değer, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.  

“Öğretmen açığı tamamen kapatılmalı”

Değer, “37 bin öğretmen ataması henüz gerçekleştirilmiş olmasına rağmen öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. İmkânlar zorlanarak, öğretmen açığı tamamen kapatılmalıdır.” dedi.

“Şûra kararları biran evvel uygulanmalı”

19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararların biran önce uygulanması gerektiğine işaret eden Değer,  yeni eğitim-öğretim yılının eğitim çalışanlarına, öğrencilere ve millete hayırlı olmasını diledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.