banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Siverek eski İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu

Siverek ilçesinde görev yapan İbrahim Güven ve Ali Hatipoğlu adlı öğretmenler, yönetici atamalarında haklarında hiçbir olumsuz belge ve bilginin bulunmadığı yöneticilere sıfır puan verdiği gerekçesi ile, Siverek eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yeşiltaş hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Öğretmenlerin Avukatı Hakkı Aslanparçası, İlçe Cumhuriyet Savcılığına sunduğu dilekçenin ardından gazetecilere yaptığı  açıklamada, “14 Mart 2014 tarihinde MEB yönetici atama yönetmeliği yayımlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre süresinde 4. yılını dolduran müdürlerle ilgili olarak eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yeşiltaş yaptığı değerlendirme sonucunda yanlı davranarak, İbrahim Güven ve Ali Hatipoğlu hakkında elinde hiçbir olumsuz belge olmadan, olumsuz bir değerlendirme yaparak, görevinin gereklerine aykırı hakaret etmiştir. Müvekkillerim hakkında sıfır puan vererek mağduriyetlerine sebep olmuştur. Bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Haksız ve hukuka aykırı hareketlerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Mehmet Yeşiltaş hakkında görevini kötüye kullanma suçlamasıyla cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.