banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Şahin; hiç mi vicdanları sızlamayacak

Kesk Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Halit Şahin’in Karapöprü’deki Lpg Patlamasıyla İlgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Ölülerin ve yaralıların hesabını kim verecektir. Ruhsat verirken bunları düşünmeden sadece kendi menfaatlerini düşünerek bu yaşananlardan sonra hiç mi vicdanları sızlamayacak.” Dedi.
 

Şahin: “İlimiz Karaköprü beldesinde bir benzin istasyonun LPG tankında bir haftadır yaşanan gaz sızıntısı önlem alınmayınca şiddetli bir patlamayla yaşandı.

    İhmal sonucu yaşanan patlamada ortalık savaş alanına dönmüş bir kişi ölü, 3 ağır 18 kişi yaralanmıştır. Patlamadan bir hafta önce çevre sakinlerinin gaz kokusu var diyerek, yetkililere şikâyete bulunmuşlardır. Buna rağmen yetkililerce herhangi bir tedbir alınmayarak felakete davetiye çıkarılmıştır. İlimiz şehirleşme anlamında gittikçe büyümektedir. Zamanında tartışmalı olarak ruhsat verilen ve şuanda yerleşim yerleri içerisinde kalan benzin istasyonları ciddi anlamda tehdit oluşturmaktadır.

     Bu patlamalar olmadan önce önlem alınması gerekiyordu illaki ölü ve yaralılar olduktan sonra mı önlem alınması gerekiyor?
Şehir içerisinde birer bomba gibi duran bu benzin istasyonlarını Valilik ve Belediyenin bir an önce gereken tedbirleri alıp, insan yaşamı tehdit eden benzin istasyonlarına yönelik çalışma ve tedbirlerin alınması gerekiyor.
          Modern şehircilik anlamında yapılması gerekenler ortada dururken ilimizde hala bazı şeylerin el yordamı ve güç dengeleri hesaplanarak yapılması aslında yaşananların çokta tesadüfi olmadığını göstermektedir. Belediyenin ruhsat verirken halkın sağlığı ve hayatı hiçe sayılarak  rant ve yandaşın menfaati korunarak yapıldığı gün gibi ortadır.
Şimdi yetkililere soruyoruz, ölülerin ve yaralıların hesabını kim verecektir. Ruhsat verirken bunları düşünmeden sadece kendi menfaatlerini düşünerek bu yaşananlardan sonra hiç mi vicdanları sızlamayacak. 

    Bu arada evlerinin arasına benzin istasyon kurulmasına tepki gösteren halka polisin biber gazıyla dağıtmasını da şiddetle kınıyoruz. Halkın taleplerini karşılamak için görev yapanlar halka biber gazı değil, yaşamlarını korumak, korku ve kaygılarını gidermek için çalışmalıdırlar.
  İlimizde yaşanan bu ve benzeri olayların takipçisi olacağız .sosyal sorumluk misyonumuz gereği yapılan yanlışların giderilmesi için takipçisi olacağımızı  tüm kamuoyunu duyuruyoruz.” Dedi.

 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.