Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_4a06ntp3gto3l5u8dqlgbp8qf5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Otogar rezaletinin çirkin yüzü göründü haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Otogar rezaletinin çirkin yüzü göründü

Yer seçiminden projesine, inşaat ihalesinden işletmesine kadar her yönüyle Şanlıurfanın başına bela olan yeni otogarın çirkin yüzü, asker uğurlamaları sırasında iyice göründü.

Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve otobüs işletmelerinin uyarılarına rağmen Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba’nın “Ben yaptım oldu” mantığıyla Esentepe yamacındaki daracık yeri oyarak yaptırdığı Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin çirkin yüzü iyice ortaya çıktı.

Vatani görevlerini yapmak üzere askere giden gençlerin, davul zurna eşliğinde uğurlanması sevincini yaşanan kargaşa ve yoğunluk yüzünden nefrete dönüştüren otogarın durumuna vatandaşlar isyan etti.

Silah altına alınacak gençler için şehirler arası otobüs terminalinde binlerce kişinin katılımıyla uğurlama töreni düzenlenirken, zaman zaman otogarda yoğunluk yaşandığını ve otogarın bu yoğunluğu kaldırmadığını söyleyen vatandaşlar, “Bu otogar Şanlıurfa’yı değil 20 sene, 20 gün dahi idare edemez. Baştan sona hatalar yumağından oluşuyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle insanlar her an ezilme tehlikesi yaşıyor. Otobüsler peronlara zor girip zor çıkıyor. Yaşanan tüm sıkıntıların üzerine otogardan çıkan her araç park ücreti ödüyor” diyerek yaşanan sıkıntıya tepki gösterdiler.

Asker uğurlaması nedeniyle oluşan kalabalığı kaldıramayan otogarda ve araç sıkışıklığına neden olan yollarda polis tedbir aldı. Otogarın yanlış yer seçimi ve işletmesindeki sorunlara rağmen dün de yakınlarını uğurlamak için kent merkezi ile ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar, otobüslerin hareket saatine kadar terminal alanında davul zurna eşliğinde halay çekip, askerlerini uğurladı. Otobüslerin çevresinde ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, askerleri omuzlara alıp; En büyük asker bizim asker sloganları eşliğinde vatani görevlerini yapacakları, acemi birliklerine gönderdi.

Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin mevcut yere yapılacak olmasına çeşitli sivil toplum kuruluşları, otobüs işletmecileri ve vatandaşlar karşı çıkmasına rağmen Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba bu kararında ısrar etmiş ve 2007 yılında Hilton Oteli’ne 44.5 Milyon TL’ye sattığı eski otogar yerine, Esentepe sırtlarına 11,9 Milyon TL’ye malolan yeni otogarı kurdurmuştu. Fakıbaba’nın inat ve hatasının bedelini tüm Şanlıurfalıların ödediğini belirten ekonomi uzmanları, Hilton’a 44.5 Milyon TL’ye satılan 81 dönümlük eski otogar arazisinin bugünkü bedelinin 500 milyon TL olduğunu belirtiyorlar.

GAPGundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.