banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Öğretmenler günü hediyesi olarak köy okulunu boyadılar

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü okul boyayarak kutladı. Merkeze bağlı Boyuncuk ilkokulunun iç ve dış cephesini boyayan üniversite öğrencileri, hem eğitime katkıda bulundu hem de öğretmeni sevindirdi.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, ‘Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi kapsamında merkeze bağlı Boyuncuk Köyü İlkokulu’na daha önce kırtasiye ve spor malzemesi yardımında bulunarak okulun boyanmaya ihtiyacının olduğunu tespit ettiklerini belirttiler.

 

Öğretmenler gününü fırsat bilerek işadamları, esnaf ve resmi kurumları tek tek gezen Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri Mustafa Arslan, Serkan Binici, Sevgi Taş, Şirin Şat, Ayten Yılmaz, Nuray Aydın ve Hüseyin Tanrıverdi boya ve badana için gerekli tüm malzemeleri topladı.

 

Sabah erken saatlerinde iş başına geçen üniversite öğrencileri, ilk olarak okulun iç kısmında duvar, pencere ve kapıları boyadı.

Öğretmenler gününde eğitime katkıda bulunmak istediklerini belirten Serkan Binici, “Muş Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileriyiz. Muşluların katkılarıyla köy okulumuzu yardımda bulunmaya geldik. 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle okulu boyadık.” Dedi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulu boyanan Merkeze bağlı Boyuncuk İlkokulu Öğretmeni Elif Türkay, çok sevindiğini ve en güzel hediyenin bu olduğunu söyledi. Üniversiteli öğrencilerle beraber boya çalışması yapan okul öğretmeni Türkay, şunları söyledi: “Muş Boyuncuk İlkokuluna artamam bu yıl yapıldı. Üniversite öğrencileri bana öğretmenler hediyesi olarak bu yıl okulumu boyadılar benim için en güzel hediye bu oldu, hepsine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş ise, “Genç Girişim kapsamında Muş genelinde 20 okulumuza kırtasiye yardımında bulunduk. Öğretmenler günü nedeniyle ‘İyilik Ağacı Projesi’ kapsamında Gençlik Liderleri ve gönüllü liderlerimiz esnaflardan topladıkları boyalarla merkeze bağlı Boyuncuk ilkokulumuzu boyamaya karar verdik, en güzel öğretmenler günü hediyesi için hem çocuklarımıza hemde öğretmenimiz için böyle bir çalışma yaptık.” şeklinde konuştu.

2 katlı ve güze bir okul istediklerini söyleyen öğrenciler ise öğretmenlerine armağanlarından dolayı teşekkür ettiler. (M. Şirin çağlayan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.