banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Diyarbakır’da 3 yıl önce yapımına başlanan ve bu güne kadar yaklaşık olarak 9 Milyon (Trilyon) TL para harcanan Diyarbakır Öğretmen evi son bir yıla yakın bir süredir anlaşılmadık bir şekilde yapımı durdurulmuş ve trilyonluk servet adeta atıl durumda bırakılmış bir durumda bekletiliyor.

Konu  ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Diyarbakır’ın acilen bir öğretmen evine ihtiyaç duyduğunu ve bu gün Diyarbakır’da mevcut Öğretmenevinin 20-30 yıllık geçmişi olan ve toplamda 20 kişilik bir ev olduğunu söyleyerek, “Diyarbakır gibi 2 milyona yakın nüfusu olan bir yerde öğretmen evinin olmaması manidardır.” Şeklinde konuştu.

“Sanki Öğretmen evi bilerek açılmıyor”

Yapılmakta olan öğretmenevi için bu güne kadar 9 trilyona yakın bir masraf yapıldığını ve geri kalan ihtiyacının ise sadece donatım malzemeleri olduğunu belirten Memiş, bu işler için ise 4-5 trilyona ihtiyaç olduğunu söyledi.

Memiş, “Bu öğretmen evinin donanım malzemesinin eksik olmasından dolayı açılışı geciktiriliyor. 4 trilyonluk bir ödenek ayrılırsa ciddi olarak adım atılmış olacaktır. Öğretmenevinin yapımıyla ilgili işin başında ciddi bir adım atıldı. Bölgeye hitap edecek bir öğretmenevi yapıldı da diyebiliriz. Ancak anlamadığımız bir şekilde ödenek aktarımı kesildi. Sanki Öğretmen evi bilerek açılmıyor. Eğer birileri bu kadar ihtiyaç duyulan bir çalışmayı siyasi emelleri doğrultusunda başka birilerine peşkeş çekmek gayretinde ise, bilmelerini isteriz ki biz bunu kabul etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Bakanlığın bu işe acilen ödenek aktarması lazım”

Eğitim-Bir-Sen olarak yıllardır Diyarbakır’da bir öğretmenevi yapılması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Memiş,  Diyarbakır eğitim camiası olarak uzun zamandır öğretmenlere hitap edecek bir yerin yokluğunun sıkıntısını yaşadıklarını söyleyerek, bu olumsuz durumun artık son bulmasını istediklerini belirtti.

Memiş, “Şu anda yapılan öğretmenevi, öğretmenlerin kalabilecekleri ve barınabilecekleri uygun bir yerdir. Diyarbakır böyle bir yapıya acilen ihtiyaç duymaktadır. Şu anda yapılan öğretmenevinin kapasitesinin de yüksek olması bir açıdan yaşanan bazı sıkıntılarında önüne geçecektir. Ancak belirttiğim gibi Bakanlığın bu işe acilen ödenek aktarması lazım.” şeklinde konuştu.

“Kimse burayı istediği gibi kullanma hakkına sahip değildir”

Yeni yapılan öğretmenevinin özelleştirilerek başkalarına otel olarak kiraya verilmeye çalışıldığı yönünde duyumlar aldıklarını belirten Memiş, kendisinden bu kadar yüksek bir beklenti içine girdikleri bir kurumun, başkalarının menfaatleri doğrultusunda kullanılmasını hem ahlaki bulmadıklarını hem de kabul edilir durum olmadığını söyledi.

Memiş, “Öğretmenlerin kalması gereken bir evi başkalarına rant aracı olarak sağlamak isteyenlere engel olunmalı. Biz, eğitim camiası olarak; bu işin arkasında olan kişilerin, bu olumsuz tavırlarından vazgeçmesi gerektiğini söylüyor ve gerekeni yapmaya davet ediyoruz.  Bu durumun böyle devam etmesi durumunda bunu bir basın açıklaması yaparak kamuoyuna deklare edeceğiz. Bakanlık bünyesinde girişimlerde bulunacağız. Burada yapılması beklenen öğretmenevinin başka amaçlar için kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kimse burayı istediği gibi kullanma hakkına sahip değildir. Böyle bir düşüncesi olan siyasiler varsa bu algıdan vazgeçilmesi gerekiyor. Bunu herkesin bilmesi lazım.” uyarısında bulundu.

“Bakanlığın bu konuda atmış oldukları olumlu adımı sonuçlandırmasını istiyoruz”

Bu konuda basın yayın kuruluşlarından da destek beklediklerini ve belirten Memiş, basın yayın kuruluşlarının bu konu üzerine durmaları durumunda gasp edilen bir hakkın yerini bulmasının daha erken olacağını ve bu durumun daha çabuk çözülebileceğinin altını çizdi.

Memiş, “Talebimiz; öğretmen arkadaşlarımızın ikamet edeceği bu öğretmen evinin derhal yapılması ve hizmete açılması için bu konunun sürekli gündemde tutulmasını istiyoruz. Siyasilerin ve bakanlığın bu konuda atmış oldukları olumlu adımı sonuçlandırmasını istiyoruz. Bu öğretmen evinin öğretmen arkadaşlarımıza hizmet edecek seviyeye getirilip açılmasını talep ediyoruz.” tavsiyelerinde bulundu.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.