banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Öğretmen Liselerinin Kuruluş Yıldönümü Kutlandı
İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile birlikte okul Müdürü Halil Çiftçi’nin odasında bir süre sohbet eden 20. Dönem Milletvekili ve işadamı Mehmet Güneş, 16 Mart Anadolu Öğretmen Liselerinin 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle kendi adına taşıyan okulu ve öğrencileri ziyaret etti. Bir süre sonra oğlu Maruf Güneş ile birlikte sınıfları gezen işadamı Mehmet Güneş, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala yaptığı konuşmada “Öğretmen okullarının kuruluşunun 164. yıldönümü. Takdir edersiniz ki öğretmenlik mesleği bütün meslekler içerisinde en şanslısı ve en değerlisi. Biz öğretmenliği bir meslek olarak bir yere oturtamıyoruz. Yani öğretmenlik bir meslek değil. Bir marangozluk, bir mobilyacılık, bir demircilik, bir gemicilik gibi falan değil. Düşündük, baktık. Ne olur öğretmenlik ? bir meslek midir iş midir ? Hayır, hiçbiri değil ama bütün bu saydıklarımı da kuşatan bir şey. Sonunda şöyle bir tarifte karar kıldık biz: Öğretmenlik mesleği veya öğretmenlik dediğimiz şey,  gelecek tasarımcılığıdır.  Çünkü öğretmen, kendisine teslim edilen genç dimağları, genç yavruları geleceğe hazırlıyor. Onları alıyor, yoğuruyor, şekillendiriyor ve memlekete, millete ve daha geniş anlamda insanlığa faydalı birer birey olarak yetiştiriyor. Bu anlamda öğretmenliği tarif ederken gelecek tasarımcısıdır, tarifini uygun ve yerinde bulduk. Bu anlamda biz öğretmenlik mesleğini önemsiyoruz. Biraz kendi kendimizi anlatmış, övmüş olacağız ama bu böyle bir şey değil. Öğretmenler gerçekten her şeyin en güzeline layıktırlar. Devletimiz ve hükümetimiz de inşallah kısa zamanda öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi anlamda iyileştirme yapacak. Bunu hem bekliyoruz hem umuyoruz. Çünkü Türkiye’mizin durumu,  ekonomik yapısı, gelişmişlik düzeyi iyi durumda. Bugün dünya devletleriyle elhamdülillah yarışabilecek durumdayız. Malum olduğunuz üzere ekonomik alanda 16. sıradayız biz. Yani büyüyen bir ülkeyiz. Bir başka şey bu anlamda bugün itibarıyla biz artık eski durumdan farklı bir haldeyiz. Ülkemiz bütün dünyaya açılıyor ve iş adamlarımız, eğitimcilerimiz dünyanın her yerinde ve dünya da Türkiye’de. Dolayısıyla artık biz dünyayı tanıyoruz; dünya bizi tanıyor. Ülkemizde kaldığımız sürece bu ülkenin büyüklüğü ve gelişmişliği anlaşılamıyor ama dışarıya gittiğinizde ülkenin gelişmişliği çok daha iyi fark ediliyor. Burada büyük katkı gelişmişlikte, herkes bunu takdir edebilir ki öğretmenlerin emeği vardır. Zira bilgi düzeyi yüksek olan toplumda ekonomik alanda  sosyal kültürel alanda da yükselen toplumlardır. Bu anlamlı günde öğretmenlerimizi de hep hayırla yad ediyorum ve onlara gönülden teşekkür ediyorum” dedi.


Hayırsever işadamı ve 20. dönem milletvekili Mehmet Güneş ise, işadamlarının Şanlıurfa için bağışlarda bulunması gerektiğini vurguladı. Güneş, geleceğin teminatı olan gençlerin iyi ve üst düzeydeki ortamlarda yetiştirilip ülke için hayırlı işler yapmalarının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Hayırsever işadamı Mehmet Güneş ile Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.