banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Öğrenciler çöp içinde eğitim görüyorlar

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Vatan İlkokulunun bahçesinde etrafa dağılmış çöpler, teneffüse çıkan öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor.

Okulun bahçesinde biriken çöpler, kirliliğin yanı sıra etrafa yaydığı kötü kokular sebebiylede öğrencileri rahatsız ediyor.

Kimi veliler, öğrencilerin çöplerin içinde teneffüse çıkmasına ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi. Öğrenci velilerinden V. A, çocuğunun bu pislikten dolayı mikrop kaptığını ve hastaneye götürmek zorunda olduğunu söyledi.

Sürekli okulun bahçesinde biriken bu çöpler içinde öğrencilerin oyun oynadığını söyleyen veli, “Ne zaman çocuğumun durumunu okulda öğrenmek için buraya gelsem okulun bahçesine dağılmış çöpleri görüyorum. Bu pis koku içerisinde öğrenci ve öğretmenler nasıl dayanıyorlar? Okul müdürü belediyeye haber versin gelip bu çöpleri boşaltsınlar. Çocuğumu okula kayıt ettikten sonra defalarca hastaneye götürdüm. Burası eğitim yuvası mı yoksa çöplük mü belli değil. Yetkililer buna bir çözüm bulmazsa artık çocuklarımızın kayıtlarını başka okula taşıyacağız.” dedi.

Tepkisini dile getiren velilerden H.K. ise kirliliğin yanı sıra okulun yanında yıkılmış bir inşaatın olduğunu ve öğrencilerin teneffüs aralarında bahçe duvarından tırmanıp bu yıkık inşaata gittiğini söyleyerek yetkililerin bir an önce bu müdahale etmelerini istedi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.