banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Öğrenci Danışma Merkezi Kuruldu
Bugün yine bir alandaki eksikliği tamamlamak adına bir çalışmanın temelini atıyor.Daha verimli,daha ciddi bir rehberlik çalışmasının yapılması için bir komisyon kurdurarak Danışma Merkezini faaliyete  geçirdi.

Özellikle birçok öğrencimiz, puanı iyi olmasına rağmen geçtiğimiz yıllarda tercih hatası yüzünden boşta kalmaktadır.Ya da tercih yapmak için rehber öğretmene ihtiyaç duymaktadır.Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YGS-LYS ve SBS sınavları sonrasında öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olmak ve velilerin bilgilendirilmesi için “Tercih Danışma Merkezleri” oluşturuldu.

Gayemiz, öğrencilerimizin doğru tercih yapmalarını ve sevecekleri bir mesleğe yönelmelerini sağlamaktır diyen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet PALA konuyla ilgili şunları söyledi:

Öğrencilerimiz sınav sonuçları açıklandığında paniğe kapılmadan kapısını çalacakları bir danışma merkezi kurduk.Sadece ilimizdeki öğrencilerde değil,ülkemizin her tarafındaki öğrencilerde görülen tercih hatası kavramını ortadan kaldırmak,ilerde mutlu ve verimli şekilde sürdürecekleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamak için Rehber Öğretmenlerimiz yardımcı olacaklar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak YGS-LYS ve SBS sınavları sonrasında öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olmak ve velilerin bilgilendirilmesi için “Tercih Danışma Merkezleri”ni kurduk.Tüm öğrencilerimizin ülkemize hayırlar getirecek çalışmalara imza atmalarını diliyorum.” dedi.

Merkez Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Şanlıurfa Merkezinde 8 noktada hizmet verecek  “Tercih Danışma Merkezleri” şöyle:

1-Merkez Rehberlik ve Araştırma Merkezi
2-Şanlıurfa Lisesi
3-H.Sebiha Özlek Lisesi
4-Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi
5-TES-İŞ Anadolu Lisesi
6-Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi
7-İsmet Paşa İlköğretim Okulu
8-Karaköprü Narlı İlköğretim Okulu

“Tercih Danışma Merkezleri”nde 12 Temmuz 2012 ile 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında, öğrencilerin tercih yaparken dikkat edeceği hususlar ve tercih formlarının doldurulması ile ilgili rehber öğretmenler tarafından rehberlik yapılacaktır.


Tercih Danışma Merkezlerinin 09.00 -12.00 ile 13.00-16.00 saatleri arasında hizmet sunacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.