banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Minik gazeteciler Kaymakamla röportaj yaptı

Gazeteciliğe merak salan Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, çevrelerinde yaşananları habere dönüştürüp çıkardıkları Şirinler Gazetesi için şimdi de  ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az’ı makamlarında ziyaret edip, “Yaşadığımız Yeri Öğrenme, Kızıltepe’yi ve Mülki İdare Amirini tanıma”  konulu röportaj yaptılar.

Minik öğrencilerin kendi aileleri ve çevrelerinde olup bitenleri habere dönüştürmeleri basında yankı bulmasının ardından okul idaresinin gazete oluşturma projesi kapsamında, şimdi de Minik gazeteciler ´Benim Gazetem´ adlı çalışma için için röportaj ziyaretleri gerçekleştirmeye başladı.

Zübeyde Hanım Anaokulunun minik gazetecileri, Okul Müdürleri Sevim Boran ve Öğretmenleri Şükriye Bayan eşliğinde “ Yaşadığımız Yeri Öğrenme, Kızıltepe’yi ve Mülki İdare Amirini tanıma”  konulu röportaj için İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az’ı makamlarında ziyaret ederek çeşitli sorular yöneltip Okul gazetelerinin 2’ci sayısı için röportaj yaptılar.

Kaymakamlık Makamında gerçekleşen ziyarette minik gazetecilerle  tek tek tokalaşan Kaymakam Güldoğan, sorularını yanıtlayıp kendileri ile sohbet etti. Kaymakam Güldoğan minik öğrencilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Minik öğrenciler ´Benim Gazetem´ adlı çalışma kapsamında daha sonra Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ile özel röportaj yaptılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Az, minik gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kendilerine başarılar diledi. 

Ziyaretler ve miniklerin proje çalışmaları konusunda bilgi veren Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmeni Şükriye Bayan ´Önce ´Benim Hikayem´ çalışması ile yola çıktık. Her öğrencime yedi adet farklı resim vererek evde bu resimlere bakıp hayal edebilecekleri hikâyeyi anne-babalarına anlatmalarını istedim. Anne babalarımızdan da hikâyelerini çocukların dilinden kağıda aktarmalarını istedim. Çocuklarımızın hazırladığı hikâyelerin birbirinden ilginç ve yaratıcı bir şekilde döndüğünü görüp çok mutlu oldum. Sonrasında bu çalışmayı farklı alanlara yaymak istedik ve ´Benim Gazetem´ için bu kez sarı zarfların içine beş bölümden oluşan boş beyaz kâğıtlar yapıştırarak eve gönderdim. Gazetemizin ilk sayfasını haber köşesi, ikinci sayfasını eğlence köşesi olarak belirledik. Velilerimizden, çocuklarımızın dilinden ilk sayfaya istedikleri bir haberi, ikinci sayfaya ise hava durumu, bilmece, spor, moda, tekerleme, şiir, şarkı gibi yazılaryazmalarını istedik. Gazetelerini çizim, materyal ve istedikleri görseller ile desteklemelerini istedik. Çocuklarımızın hazırladığı gazetelerde birbirinden ilginç ve güzel haberlerin yer aldığını gördük. İkinci sayımızda yaşadığımız yer ilçemiz ile ilgili  olarak, İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Güldoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Az ile röportaj yaptık. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sevim Boran ise "Değerli öğretmenimiz Şükriye Bayan´ı tebrik ediyor, var olduğu günden bugüne eğitim kalitesinden ödün vermeden tutkuyla çalışan ve birbirinden güzel çalışmalarıyla okulumuzun itibarını arttıran genç, dinamik ve fark yaratan sevgili öğretmen arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.