banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Lise öğrencilerinden sokakta anket çalışması

 Batman Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesinden 4 öğrenci, kendilerine verilen sosyoloji ödevi için anket çalışması yaptı. Kentin cadde ve sokaklarını günlerce gezen Enes Yıldız, Hasret Öztürk, Eyüp Taşkın ve Mehmet Esmer isimli öğrenciler, yüzlerce kişiyle röportaj ve anket çalışması yaptılar. Değişik meslek gruplarında anket ve araştırma yapan öğrenciler, okul idaresinden de tam not aldı.

Yüzlerce kişiyle yaptıkları çalışmanın verimli ve çevre bilinci için önemli bir adım olduğunu belirten sosyoloji öğretmeni Ertan Altun, bu tür anket ve araştırma ödevlerinin devam edeceğini söyledi.

Çalışma hakkında bilgi veren Altun, “Yapılan anket ve araştırma konusunda çevre kirliliği, teknolojik gelişmeler, çevre duyarlılığı, insanlığın çevreye olan duyarlılığı, kirlenen çevreyi temizleme duyarlılığı, çevre kirliliğinin önlenmesi, kirliliğin temel etkenleri, kirlilik çeşitleri ve belediye başkanı olunması halinde çevre kirliliği ile ilgili olarak neler yapılabileceği konularında yüzlerce vatandaşa 10 ayrı soru soruldu.”diye belirtti.

 

Yapılan anket ve araştırmada öğrencilerinin Batman halkının çevreye olan bilincinin düşük olduğu ve duyarlılık konusunda ciddi adımlar atılması gerektiği kanaatine vardığını belirten Altun, kamu kurum ve kuruluşların dışında sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşeni yapmasın istedi.

Okul Müdürü İsmet Örüt ise, öğrencilerin bu tür çalışmaları yapmalarını önemsediklerini belirterek destek olmaya devam edeceklerini söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.