banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

KPSS İçin Başvurular Başlıyor


2014-KPSS’ye lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylardan Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de 2014-KPSS’ye başvuru yapmaları gerekiyor. Tüm adayların 2014-KPSS’nin Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları zorunlu olacak.
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.

 Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacak.

Başvuru süresinin uzatılmayacağı belirtilirken, başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adaylar, 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS’ye, 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak ÖABT’ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Lisans) katılamayacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilecek. Ayrıca kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor.

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak. 2014-KPSS kapsamında; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz 2014 tarihinde, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.


Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.