banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Koşun! ücretsiz traş yapılıyor!..

Şanlıurfa Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Şanlıurfa’da bayanlara yönelik ücretsiz olarak başlatılan kuaförlük kursunun kursiyerleri, ilginç bir uygulama ile görücüye çıktı.

Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi’nde yaklaşık 3 aydan bu yana kuaförlük kursuna giden 20 bayan kursiyer, “Pilot Okul” olarak belirlenen Şanlıurfa GAP İlköğretim Okulu’nda yaklaşık 100 kız öğrencinin saç kesimini gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da böyle bir kursun açılmasına önderlik yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba’ya çok teşekkür ettiklerini belirten bayan kursiyerler, aldıkları eğitimlerden oldukça memnun olduklarını kaydettiler.

Kuaför adaylarına, arzu ettikleri şekilde ücretsiz saç kestirme imkânı bulan öğrencilerin ise keyiflerine diyecek yoktu. Sık sık kuaföre gidemediklerini ifade eden öğrenciler duydukları mutluluğu bir iki cümleyle ancak kelimelere döktüler.

             Bu güne kadar saçlarını evde anneleri ya da babalarının kestiğini söyleyen Helin Unalan isimli kız öğrenci,  Şanlıurfa Belediyesinin açtığı Şanlıurfa Valiliğinin de destek verdiği Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezinde kurslara katılıp kuaförlüğü öğrenen ablaları tarafından saç bakımları ve kesimleri yapmasına çok sevindiklerini belirtti.

        Şanlıurfa GAP İlköğretim Okulu 5’inci sınıfa giden Derya Aşar, ise “Şanlıurfa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Çünkü daha önce hiç kuaföre gitmemiştim. Şuan bayan kuaföründen ablalarım geldi saçımı kesiyorlar.”dedi

     Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezinde Kuaförlük Kurslarında öğretmenlik yapan Kadriye Baturay,” Şuana kadar 100 tane öğrencimizin saç kesimini yaptık. Öğrencilerin yaptığı kesimi ben kontrol ediyorum. Şekillendirip öğrencileri öyle yolluyoruz. Bizim kurslarımızdan şuana kadar 10 civarında bayan kendi iş yerini açtı. Bazıları da kuaförlerin yanında işe başladı. Kurslarımızın sonunda emeğimizin amacına ulaşması bizleri sevindiriyor.”ifadelerini kullandı

      Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi’nde kuaförlük kurslarının yanı sıra, bilgisayar, el sanatları, okuma yazma, giyim kurslarının da verildiğini aktardı.

     Şana kadar bu kurslardan bin 409 kişinin mezun olduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Yücetepe, mezun olanların 957’sinin bayan 452’sinin de erkeklerden oluştuğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.