banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Karma Eğitim Sistemi’nin birçok soruna yol açtığını dile getiren Memur-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, karma eğitimime bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Şube Başkanı Bilgin, yeni eğitim öğretim yılı ve karma eğitim sistemine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Bilgin, Türkiye’de yıllardır kronikleşmiş sorunlar olduğuna dikkat çekerek, bunlardan biri olan karma eğitime son verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Karma eğitim öğrencilerin başarı düzeyini düşürür”
Karma eğitimin, öğrencilerin zihin yapısını ve başarı düzeyini düşürdüğünü ifade eden Bilgin, “Bugüne kadar karma eğitimin getirdiği artıları ve eksileri bir araya getirdiğimizde, hakikaten karma sistemindeki eğitimlerin çok daha düşük olduğunu görüyoruz. Karma eğitimin uygulanmadığı okullara bakıldığında, eğitim ve başarı düzeyinin çok daha düşük olduğunu görüyoruz.” dedi.

“Karma eğitimin lise çağındaki öğrencilere olumsuz etkisi daha fazladır”

Karma eğitim sistemi uygulamasının özellikle lise düzeyindeki öğrencileri olumsuz yönde etkilediğine işaret eden Bilgin, “Karma eğitiminin olumsuz etkileri özellikle lise çağında etkili olmaktadır. Bir eğitimci olarak baktığınızda karma eğitimin uygulandığı liselerde başarı seviyesi düşmektedir. Üniversite ortamlarına baktığımızda ise, artık insanların farklı şeylerden dolayı okula gittiklerine, dersleri hiç önemsemediklerine şahit olmaktayız” şeklinde konuştu.

“Karma eğitim sistemine bir an önce son verilsin”
Karma eğitim sisteminin getirisi ve götürüsünün göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Bilgin, “Özellikle şunu çok iyi algılamak gerekiyor. Biz karma eğitimin zararlarından söz ederken, kadın-erkek eşitliği ve yahut ayrımcılık olsun demiyoruz. Bugün eğitim noktasında Türkiye geneline baktığımız zaman, hakikaten eğitimde ciddi sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Bu sıkıntılar bir türlü düzelmemekle beraber, gün geçtikçe de arttığına şahit olmaktayız. Bu sıkıntıların önüne geçebilmek için, karma eğitim sistemine bir an önce son verilmeli.” diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılının çatışmaların gölgesinde başladığını da sözlerine ekleyen Bilgin, söz konusu çatışmaların Eğitim-Öğretimi olumsuz yönde etkilediğini ve öğretmenlerin bu bölgeye gelmek istemediğini aktardı.

“Eğitimciler bölgeye gelmek istemiyor”

Bilgin, “Bölgede tırmanan şiddetli çatışmaların, eğitimcilerin motivasyonunu bozduğunu biliyoruz. Bugün itibariyle yaklaşık 3 bin civarında eğitimci Van’a atanmıştır. Fakat bunlardan kaçının geleceğini bilmiyoruz. Çünkü insanlar kendilerini güvende hissetmedikleri bir yerde eğitim veremez ve endişeli bir insanın vereceği eğitim kaliteli olamaz.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.