banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Kalifornia Tarım Önderleri GAP'ta

Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Kalifornia Tarım Önderleri Vakfı Üyelerinden oluşan 26 kişi, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin Merkezi Şanlıurfa’da tarımsal ve şehircilik faaliyetlerini yerinde görmek ve incelemek için kente geldi.

ABD Adana 2. Konsolosu Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Joseph R. Babb ile Kalifornia Tarım Önderleri Vakfı Üyelerinden oluşan 26 kişi Dr. Michael Thomas başkanlığında Şanlıurfa Belediyesi’ni ziyaret etti. ABD’li heyeti Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe karşıladı.

Heyeti, Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Vekili Yücetepe, belediyenin çalışmaları ve kentin tarihi yapısı ile alakalı bilgilerin yanı sıra GAP’ın potansiyelini anlattı.

Yücetepe, küresel ısınma ile birlikte dünyada ciddi anlamda gıda sorunu yaşanacağını ancak Şanlıurfa’nın bereketli topraklarının GAP Projesiyle insanlığın gıda ihtiyacının karşılayacağı bir merkez olacağını vurguladı.

YÜCETEPE: “KENDİNİZİ URFA’DA, ABD’DE OLDUĞU KADAR GÜVENDE HİSSEDEBİLİRSİNİZ”

GAP Projesinin yüzde 50’sinin Şanlıurfa’da olduğunu dile getiren Yücetepe, Şanlıurfa’nın Ortadoğu pazarına yakınlığı ve lojisitik açıdan da önemli bir kent olduğunu söyledi. ABD’nin Tarım Önderleri Vakfı Üyelerinden oluşan heyet içerisinden bazıları GAP’ta sulanabilir arazilerle birlikte şehrin göç alıp almadığını, kadınlara yönelik projelerin, yaşlılarla alakalı ne gibi çalışmaların yapıldığının yanı sıra bölgenin yatırım konusunda ne kadar güvenli olup olmadığını sordu. Bu soru üzerine Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe “ABD’de bir vatandaş kendini nasıl güvende hissediyorsa Urfa’da da kendini aynı güvende hissedebilir.” cevabını verdi.

Kadınlara yönelik çeşitli mesleki kursların hem belediye hem valilik hem ildeki çeşitli Sivil Toplum Örgütleri tarafından yürütülen projelerle ekonomilerine katkıda bulunulduğunu aktaran Yücetepe, devletin de sağlık konusunda vatandaşlara yönelik önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

Şanlıurfa’daki inşaat sektörünün ilgilerini çektiğini aktaran ABD’li heyetin bir başka ilgilerini GAP’la birlikte göçün olup olmadığı yönünde oldu.

YÜCETEPE: “ATALARINIZIN YAŞADIĞI ŞEHRİ GELİP GÖRÜN”

Dünyanın en eski şehrinin Şanlıurfa olduğunu ABD’li heyete aktaran Yücetepe, kentteki kültürel mirası ve tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırmak için belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini hatırlattı.

Şanlıurfa Göbeklitepe’de yapılan arkeolojik kazılarla ortaya çıkan eserlerin tarih kitapların yeniden yazılmasına vesile olacağın altını çizen Yücetepe,  “İlkel dinlerden çok tanrılı dinlere kadar birçok medeniyet Şanlıurfa’da yaşamış. Üç semavi dinin atası olarak kabul edilen Hz.İbrahim Şanlıurfa’da doğmuş. Birçok peygamberin Şanlıurfa’da yaşaması ve gelmesi bakımından Şanlıurfa aynı zamanda peygamberler şehri. Hıristiyanlar içinde çok önemli kentimiz. Bütün dinler için önemli bir şehiriz. Bütün dünya insanlığının atalarının yaşadığı şehre bekliyoruz. Gelip atalarının yaşadığı şehri görsünler.”dedi.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.