banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kaçak Yapılar için radikal kararlar uygulanıyor

Kaçak yapıda radikal Şanlıurfa Belediyesi kaçak yapıda radikal kararlar almaya başladı.

Bu çerçevede kaçak yapılarla ilgili mücadelesini güçlendirmek için yeniden yapılanmaya giden Şanlıurfa Belediyesi, kaçak yapı yapanlara göz açtırmıyor. Kaçak yapıda ekip sayısını, araç sayısını ve eleman sayısını da artıran belediye, Ahmet Yesevi, Direkli ve Bağlarbaşı mahallesinde kaçak yapı ve kat fazlası çıkanlara yönelik hem yıkım gerçekleştirdi hem de para cezası kesti.
Şanlıurfa Belediyesi, meclis üyelerinden oluşturduğu yeni kaçak yapı komisyonlarının denetim ve gözetiminde gerçekleştirilen operasyonlarda 30 civarında kat fazlası çıkan binalarda filizler kesilip yıkıldı.

Polis ve zabıtanın da destek verdiği operasyonlarda her hangi bir gerginliğin yaşanmadan kaçak yapılar yıkıldı. Kaçak yapı operasyonları, zaman zaman inşaat işçileri çalışırken suçüstü baskınların yapılması dikkat çekti.
Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı Emin İzol, kaçak yapı ile mücadele konusunda “ “Bundan sonra ister ruhsatlı olsun ister ruhsatsız olsun. Belediyenin izni olmadan bir çivi dahi çakılmayacaktır.”dedi
 Belediye ekiplerini tarafından bunlar tespit edildiği taktirde temelden bunları sökeceklerini dile getiren Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı Emin İzol, şöyle konuştu”Bir diğer konuda daha önce bizden izin alıp bina yapanlardan iki katı çıktıktan sonra üstte filiz bırakıyor ki ileri de bir iki kat daha çıksın diye.

Biz şuan yeni bir ekip oluşturduk. Mahalle mahalle dolaşıp bu filizleri kesmeye başladık. Biz belediye olarak kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Şimdiden vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda mağdur olmamaları için belediyeden mutlaka izin almaları gerekiyor. Bir kolonda dökseler, bir sıva da yapsalar, bunun iznini mutlaka almalıdırlar. Yoksa ceza da alırlar yıkım da gerçekleşir. Bunu unutmasınlar. Kendi imarlı alanlarında yada imarsız alanları da olsa izin alınmamışsa yıkıcağız. Belediye olarak yeni bir düzenlemeye gittik. Bu düzenlemeyle ekiplerimizi, araç sayımızı, eleman sayımızı artırdık. Bizim Şanlıurfalı hemşerilerimizden ricamız şudur. Belediyeden mutlaka izin alsınlar. Ayrıca yap sat dediğimiz usulle inşaat yapanlara yönelik olacaktır. Özelikle Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Direkli bölgelerinde yap sat işi çok yaygın. Buralarda bu işin ticaretini yapıyorlar. Biz buna karşı değiliz ancak bunlar kendi kafalarına göre bir evle yada iki evle anlaşıyorlar. Bizlerden izin almadan gidip o evleri yıkıp sonra da kendi kafalarına göre proje yaparak belediyeden izinsiz orada konut yapmaya başlıyorlar. İzin almayanları temelden yakaladığımız yada ilave kat yapanları yakaladığımız taktirde kepçelerle ortadan kaldıracağız. Hem yıkım işlemlerini gerçekleştireceğiz hem de para cezası keseceğiz
www.balikligol.com


Şair nabi mahallesi kaçak yapı yıkımı balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.