banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İmam minare çaldı mı çalmadı mı?

 

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa’da fahri imamın, görev yaptığı caminin üst katındaki derneğe ait lojman binası ile taziye evinin klima, elektrik malzemeleri ve minaresini alıp ortadan kaybolduğu iddia edilmişti. Bugün öğle namazının ardından toplanan cami cemaati olayın yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söylediler. Böyle bir olayın olmadığın, olayın yanlış anlaşıldığını söyledi..

MURAT ÇİFTÇİ’NİN HABERİ!..

Osmanlı Mahallesi’nde vatandaşların inşa ettiği Abdülkadir Geylani Camisi’nde yaklaşık 5 yıl önce fahri imam olarak görev yapmaya başlayan İbrahim T, geçen hafta caminin yıkılma tehlikesi olduğunu ileri sürerek, caminin üst katında bulunan Eyyüp Nebi Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneğine ait lojman binası ve taziye evinin birkaç kliması ile elektrik malzemeleri ve demirden yapılmış birkaç metrelik minareyi geçici olarak başka yere götüreceğini söyleyip, bir araca yükledikten sonra mahalleden ayrıldığı iddia edilmişti.    

Konu ile ilgili olarak dün cami önünde Fahri imamın vekili olarak Mustafa Karasu bir basın açıklaması yaptı. Karasu açıklamasında şunları söyledi; “17 Haziran’da “Hoca minareyi çaldı, götürdü” sözü üzerine basın mensupları buraya davet edilmiş bundan dolayı bizlerde bugün hem Eyyüpnebi derneği temsilcisi hemde Hocamızın vekili olarak da İstanbul’dan buraya geldim” dedi.

Karasu; “Buraya gelmemizin amacı burada bir yanlış anlaşılma meydana gelmiştir, bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek amacıyla burada bulunmaktayım. Cami ile derneğin hizmetleri arasında bir ihtilaf olmuş bu ihtilaftan dolayı Cami hocası buradan derneği taşımış, toplamış almış gitmiş. Bu arada cami ile birlikte kullandıkları dernek odasında derneğe ait olan bazı taşınabilir elektrikli malzemeler tescilli ve kayıtlı derneğiyle beraber götürmüştür ve bunu da cemaat yanlış anlayarak “Camiye ait malzemeleri almış götürmüş” şeklinde yanlış söylemleri beraberinde getirmiştir” dedi.

Bahsi geçen Fahri imam İbrahim T. ise muhabirimize yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi; “Bu olay Rabbimin imtihanıdır. Allah bizleri imtihanı kazanan kullarından eylesin bizi, Abdülkadir Geylani Camisi’nde görev yaptığım süre zarfında devamlı burada bazı sıkıntılarımız oluyordu. Ama son bir ayda dayanılamayacak bir duruma geldi.

Dernek olarak karar aldık. Burada artık yapamayacağımızı, almış olduğumuz kararla oradan Sırrın mahallesinde bulunan yeni yerimize taşındık. Abdülkadir Geylani Camisi üst katında bulunan Derneğimizin resmi demirbaş malzemelerini buraya getirdik. Almış olduğumuz kararı Dernekler masasına bildirilmiş ve onaylatmış idik. Fakat nefisler devreye girdi, olay farklı bir boyuta taşındı. Bu şahsıma yapılan büyük bir iftiradır, bir yere kaçmadım hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Fahri imam İbrahim T. iftirayı atanları Allah’a havale ediyorum. Kesinlikle iftira atanlar hakkında şikâyetçi olmayacağını” belirtti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.