banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

İmam Hatip Okulunda Cuma namazı kılındı

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda çocukların yoğun katılımıyla Cuma namazı kılındı. Çoğu çocukların katıldığı Cuma namazı uygulaması, büyük ilgi gördü.

Konu hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü M. Zekeriya Erdem, bu uygulamanın öğrenciler açısından çok anlamlı olduğunu ve öğrencilerde olumlu etkiler oluşturduğunu kaydetti.

Çocuklara küçük yaşlarda namaz bilincini aşılamak gerektiğini ifade eden Erdem, Cuma uygulamasının çocukların birbiriyle kaynaşması bakımından önemli olduğuna dikkat çekti.

Cuma namazını kıldıktan sonra duygu ve düşüncelerini paylaşan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, uygulamadan çok memnun olduklarını vurgulayarak bu uygulamanın her okulda yapılmasını istedi.

‘Cumada kötülükten uzak durmayı öğrendik’

Beş senedir Namık Kemal ortaokulda okuduğunu ifade eden Mus’ab Şeker (9), Cuma namazında verilen vaaz ve hutbeden, şeytanın oyunlarından ve tuzaklarından korunmayı öğrendiğini belirtti.

Cuma namazını kılarak Allah’ın rızasını kazanmak istediğini söyleyen Abdullah Demirel (10), Cuma namazında iyi ve faydalı şeyler öğrendiğini ifade ederek, kötülükten uzak durmanın yollarını öğrendiklerini kaydetti.

Her hafta Cuma namazını okulda kıldıklarını anlatan Muhammed Demirel de, bu uygulamanın devam etmesini istediğini ve uygulamadan çok memnun olduklarını ifade etti. (M. Sıddık Bilge/Hamza Adıyaman – İLKHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.