banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

HRÜ İlahiyat Fakültesi Bismillah Diyerek 2016-2017 Eğitim Yılına Başladı


Osmanbey Kampüsü İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Akademik yıl açılış Töreni, okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.15 Temmuz Şehitleri'ne saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
İlahiyat Fakültesi açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bazı mesleklerin memur mantığıyla yürütülemeyeceğine dikkat çekti.
Taşaltın konuşmasında; “Siz Doktorluğu, Öğretmenliği ve İmamlığı para ile yapılan bir iş olarak göremezsiniz. Bunlar toplumun temel ihtiyacı ve hiçbir karşılık gözetmeden fedakarca yapılan işlerdir. Bu anlamda İlahiyat tüm bu manevi yönü konusunda toplumu bilgilendiren temel esastır.” dedi.
İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz ise açılış konuşmasında ilahiyat fakültelerinin tarihçesinden bahsetti.
İlahiyat fakültesinin kökünün medreselere dayandığını dile getiren Prof. Dr. Akgündüz; “İlk İlahiyat Fakültesi'nin geçmişi Darülfünun’a dayanmaktadır. 1914 yılında tüm İstanbul medreseleri, “Daru’l-Hilafeti’l-Aliyye Medreseleri” adı altında bir tek medreseye dönüştürüldü. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (1988) kurulmuştur” dedi.
Pfor. Dr. Musa kazım Yılmaz’ın ilk dersi olan Fıkıh dersi ile program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.