banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Harran Üniversitesi Sahaya İniyor

Bugün Sabah Şanlıurfa Harran Üniversitesi Yenişehir yerleşkesinde Şanlıurfa'daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Ramazan Taşlatın, tarım, Arkeolojik, şehircilik, sanayi, ekonomik ve sosyolojik anlamda AR-Ge yaptıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da her alanda Üniversite olarak sahaya inme ve Şehrin dinamiklerini harekete geçirmek için Araştırma ve geliştirme yaptıklarını söyleyen Rektör Taşaltın; "Gerek Ceylanpınar Çiftliğinde, gerekse Harran'da çiftçilerinimize örnek olacak üretimlerle çiftçimizin önünü açacağız. Arkeolojik alanlarda üretim üyesi sıkıntımız var. bunları da süretle giderip sahaya tam teşkilat inecek bir takım oluşturacağız. Şehircilik anlamında, Sosyolojik anlamında yerel yönetimlerimizle hareket etmek için çalışmalarımız devam ediyor. sanayicimizele de bu anlamda Üniversite olarak çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

YENİ TIP FAKÜLTESİ KASIM-ARALIK'TA AÇILACAK

Şanlıurfa'da yıllardır özlemle açılması beklenen Tıp Fakültesi için de kaynak sıkıntıları çektiğini dile getiren Taşaltın: "Bizim 50 Miyon gibi bir paraya ihtiyacımız var. Bu kaynağı şu an için sağlamamız mümkün olsaydı, Hastanemizi, hastaların en az olduğu yaz aylarında taşıyabilirdik. Ama görünen o ki bu kaynağı sağlamamızda sıkıntı olacak. konuyla ilgili bir komisyon oluşturduk. Komisyonumuzun vereceği karar doğrultusunda en geç Kasım ve ya Aralık aylarında hastanemizi taşımış olacağız" dedi.

HAFİF RAYLI SİSTEM ŞU AN YOK

Şanlıurfa ile Harran Üniversitesi arasında oluşturulması düşünülen hafif raylı sistem taşımacılığının şu an mümkün olmadığını dile getiren Ramazan Taşaltın; "Bu sistemlerin çok yüksek maliyetleri var. bunun için şu an yeterli yolcu sayısının olmadığı düşünülüyor. biz de buna alternatif olarak Üniversitemizin yerleşkesinde 4 Bin kişilik yurt ve öğretim görevlilerimiz için lojman yapmayı düşünüyoruz. bunları süretle faliyete geçireceğiz" dedi.

GÖRDEVDEN ALMALAR NORMAL

Üniversitenin idari bölümlerinde yapılan değişikliklerle ilgili yapılan eleştirilere de açıklık getiren Rektör Ramazan Taşlatın, "Görevden alınanların hiç bir personelin özlük haklarına dokunulmamış. ama ben göreve geldiğimde çalışabileceğim bir ekip oluşturmam lazımdı. bu bütün gelişmil ülkelerde böyledir. eğer bir değişim yapılmayacak benim rektör olmamın ne manası var? bir önceki rektör de dostumdu. Ama üniversiteye taze kan lazım. alışılmış yanlışların giderilmesi için bu zaruriydi. biz de bunu yaptık. Biz bunu yaparken birileri burada algı oluşturma peşine düştü. Daha önce torpille bir yere gelenler vardı. biz buralara işinin ehli olanı atayınca başladılar algı oluşturmaya" diye konuştu.

 Yaklaşık olarak bir buçuk saat süren basın toplantısı çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Haber: M. Guli Aslan / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.