banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın Bakü'ye Gitti


Azerbaycan’da bulunan akademik eğitim kurumları ile Harran Üniversitesi arasında iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunan Rektör Taşaltın, Azerbaycan'da gerçekleştirdiği temasları kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat'ı makamında ziyaret etti.
Samimi ortamda geçen ziyarette Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat ve Türkiye ve Azerbaycan işadamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) başkanı Hüseyin Büyükfırat ile Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki eğitim ve iş dünyası konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
Azerbaycan Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat, Rektör Taşaltın'ı Azerbaycan da görmekten son derece memnun olduklarını, eğitim konusunda çok verimli bilgi alış verişinde bulunduklarını ifade etti.
Üniversite eğitimi için öğrencileri Şanlıurfa Harran Üniversitesine davet eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bakü Milli Eğitim müsteşarı Abdulgaffar Büyükfırat ile Azerbaycan’dan Harran Üniversitesine gelmek isteyen öğrenciler hakkında görüşmeler yaptık. Çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Köklü bağlarla birbirine bağlı iki ülkenin evlatlarının, kaliteli eğitim almaları için kurumlar arasında koordineli çalışmalar yapacağız. Üniversite olarak 1300 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Her yıl yabancı öğrenci kontenjanımızı arttırıyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Azerbaycanlı gençlerimizi Harran Üniversitesinde öğrenci olarak görmek istiyoruz” diye konuştu.
Ayrıca14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Azerbaycan Tıp Üniversitesi talebeleri ile bir araya gelip bir konuşma yapan Taşaltın, günümüz şartlarına uygun, bilgi çağının gerektirdiği kaliteyi yakalamak zorunda olduklarını, bunun için özveriyle gayret sarf etmek gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.