banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Göbekli Tepe Dünyaya Açılıyor
Eldeki bilimsel verilere göre dünyanın ilk ibadethanesi olan Göbeklitepe Almanya'nın ünlükenti Berlin'de tanıtıldı.

Geçen yıl fuarda Harran ile öne çıkan Şanlıurfa, bu yıl Göbeklitepe ile turist sayısını ikiye katlamayı hedefliyor.

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cem Göncü, bu yıl 1 milyon turist beklediklerini söyledi.

Geçen yılı 450 bin turistle tamamlayan Şanlıurfa'da halen 2 bin 200 yatak kapasitesi var. Göncü, bu kapasitenin 2 yıl içinde 3 bini aşacağını belirtti.

Göbeklitepe'yi tüm dünyanın tanıdığını ancak Türkiye'nin yeterince tanımadığını vurgulayan Göncü, elektrik, su gibi ihtiyaçların çözüldüğünü söyleyerek, "Turizm Bakanı'mız da bu yıl Turizm Haftası'nın açılışını Göbeklitepe'de yapacak." dedi.

Daha önce Şanlıurfa'daki yerleşim yerlerinin 7 bin 500 yıllık olduğu sanılıyordu. Ancak Göbeklitepe ile birlikte yerleşimin 11 bin yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı.

Kuzey Afrika'yı etkisine alan Arap Baharı'nın ardından kış aylarında Mısır'a gelen turist sayısı bıçak gibi kesildi. ITB Fuarı'na katılan ülkenin en büyük turoperatörlerinden Mısır Spring Tours Genel Müdürü Andreas Harter, Kızıl Denizbölgesindeki tatil rezervasyonlarında yüzde 50, Nil Nehri programlarında ise yüzde 70 küçülme yaşadıklarını söyledi.

Kış sezonunun zaten bittiğini, umutlarının yaz sezonuna bağlı olduğunu belirten Harter, haziranda seçilen yeni hükümetin desteğiyle önümüzdeki yıl turist sayısında artış sağlayacaklarını kaydetti. Örnek olarak yeni hükümetin Sun Ekspress'in Mısır'ı destinasyonlarına eklediğini belirten Harter, "Doluluk oranı yüzde 50'nin altına düşerse hükümet şirketin zararını üstlenecek." dedi.

Mısır halen tur operatörlerinin uçaklarının boş koltuklarının parasını öderken, yakıtlarını da ücretsiz veriyor. Türk turizmciler, Mısır'ın uyanmaya başladığını ve bu yaz tekrar rekabette öne geçebileceğini belirtiyor.

(Zaman - Haber 7)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.