banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Firmanın Ekipman Eksikliği Devlete Pahalıya mal oldu


Şanlıurfa Harran İlçesinde Asfalt işi yapacak olan firmanın yeterli ekipmanı ve araçları olmadığı için asfaltlama işi durdu. Karayollarının yollara döktüğü 40 ton astar, kaplama yapılmadığı için heba oldu.
Bir süre önce Şanlıurfa’nın Harran İlçesi başta olmak üzere, Birecik’in Mezitli Beldesi, Bozova’nın Yaylak Beldesi, Halfeti merkezi ve Bozova Baraj yolu dahil toplam 170 KM’lik yol asfaltlama ihalesinin alan HİLPET Firması yeterli ekip ve araç temin edemediğinden asfaltlama işleri durdu.
Sadece asfaltlama durmadı. Karayolları müdürlüğünün döktüğü 40 ton astar, kaplama zamanında yapılmadığı için heba oldu. Konu ile ilgili olarak görüşünü aldığımız uzmanlar; “asfalt için dökülen astar’dan sonra en fazla 3 gün içerisinde kaplama yapılması lazım. Aksi takdirde o astar işe yaramaz” dediler.
Konu ile ilgili olarak görüşmek istediğimiz HİLPET Firmasının internete verdiği telefonu aradığımızda; ‘ böyle bir numara yoktur. Eksik veya yanlış tuşladınız’ uyarısı ile karşılaştık.
Konu ile ilgili olarak İhaleyi yapan Diyarbakır Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Devlet ihale’de şartların güçlendirmemesini ve rekabet ortamının oluşturulması için şartları esnek tutmamızı istiyor diyen Bölge Müdür yrd. İhsan Güç: “Rekabet ortamının oluşması için ihale şartlarını esnek tutuyoruz. ihaleye giren firmaların yeterli ekipman ve araçların olmaması ihaleye engel teşkil etmiyor. İhale için diğer şartlar tamam ise, ihaleye girebiliyor. Çünkü adam; ‘ben yeterli araç için kiralama yapacağım’ diyorsa bizim için yeterlidir. Bu da öyle oldu” dedi
Asfaltlama işi başladığı halde yeterli araç ve ekip bulundurmayan firma’nın ihalesinin dahi iptal edilmesi gündemlerinde olduğunu söyleyen Güç; “geçen hafta Perşembe günü karayollarının astar işi yapmasından sonra firma’nın Asfalt işine başlaması lazımdı. Firmanın araçları olmadığından asfaltlama başlanamadı. Biz de firmayı yazılı olarak uyardık. Yine yapmasa noter tasdikli yeni bir uyarı yapacağız. Firma 10 gün içerisinde işi başlatmazsa o zaman ihale iptal olur. Bu süreci takip etmek zorundayız. İhale kanunları ne diyorsa biz uymaya mecburuz. Gerekli işlemler süratle yapılır” dedi.

www.balikligol.com / ÖZEL HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.