banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Fırıncılardan Daire Fiyatlarını Düşürecek Öneri

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, daire fiyatlarını düşürecek çok ilginç bir öneride bulundu.

 

Konu ile ilgili olarak yazlı bir açıklama yapan Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Şanlıurfalıların tüm yemeklerini fırınlara gönderdiklerini bu yemekler yüzden de ekmek yapamadıklarını söyledi.

 

Karaatlı, Şanlıurfalıların sofraya koydukları yemeklerin %90 ını fırınlara gönderdiklerini bu yüzden fırıncı esnafımız herhangi bir herhangi bir durumda yemek tepsilerinin maddi külfetine maruz kalmamak için ekmeğin kalitesine göstereceği özenin yemek tepsilerine göstermek zorunda kaldıklarını belirtti.  Karaatlı açıklamasında; Bizler de Oda olarak sabahın erken saatlerinde kalkarak mahalle mahalle dolaşıyoruz. Hem esnafımızı denetliyor. Hem de esnafımızın sorunlarını dinliyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde Urfa Pide (Tırnaklı) Lavaş (Açık Ekmek) ve Lahmacunlarımızda gözle görülür damakla hissedilir derecede güzel gelişmeler kat etmiş bulunmaktayız. Bu arada esnafımız, çok fazla gelen patlıcan, isot ve tepsilerden ekmek yapamadıklarından dert yanıyorlar. Herkes kaliteli ekmek yemek ister bu müşterinin hakkı; ama kalite için var olan ortamı sabote eden yine müşterilerin kendisidir” dedi.

 

Karaatlı, Ev hanımları için ise; “ne acı bir gerçek ki artık yemek kültürü ev hanımlarından sorulmaz hale geldi. Çünkü yemek kültürü fırıncıdan soruluyor” diye konuştu.

 

Karaatlı, yaptığı yazılı açıklamada daire fiyatlarını düşürecek çok ilgin bir öneride de bulundu; “madem fırınların ekmek çıkarmasını engelleyecek derecede yemekler fırına gönderiliyor; madem kimse evde yemek pişirmiyor, o zaman bende daire projesi çizen mimarların o daireler yapan müteahhitlere çağrıda bulunuyorum; gelin yeni yapacağınız yeni dairelerde kullanılmayan mutfak bölümünü yapmayalım, bu şekilde mutfak tezgâhının mermerinden tutun dolabına v.s. asgari 30-35 bin TL civarında masraf ettiğiniz mutfakların farkını daire fiyatından düşelim. Bunu yaparak atıl duruma düşürülen Urfa mutfağına yapılan gereksiz harcamaları ekonomiye kazandırmış olursunuz” diyerek hazin duruma ironi bir şekilde eleştirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.