banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Filistin Heyetinin Harran ve Atatürk Barajı Hatırası

Şanlıurfa Belediyesi ile geçtiğimiz gün kardeş şehir protokolünü imzalayan Filistin’in El Halil kenti Belediye başkanı Halit Osialy ve beraberindeki heyetle Harran ve Atatürk Barjını gezip incelemelerde bulundu.

 Aralarında Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Mağruf’unda bulunduğu heyet Harran ve Türkiye’nin en büyük dünyanın da sayılı barajlarından biri olan Atatürk Barajına hayran kaldı.
 Harran’da konik Kümbet evlerde çay içip vatandaşlarla sohbet eden Filistin heyeti, daha sonra Atatürk Barajına geçti.
Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al’ın refakat ettiği Filistin heyeti kentte bulunduğu süre içerisinde kardeş şehir olduğu Şanlıurfa’nın kültürünü ve tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu.
Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından ve GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye’nin en büyük, dünyada inşa edilmiş barajlar arasında ise 6. sırada yer alan Atatürk Barajında Filistin heyetine, DSİ 15.Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Şadan Sever ile DSİ 152. Şube Müdürü Güngör Günkan, brifing verdi. Atatürk Barajı ve Harran’a hayran kalan Filistin heyeti buralarda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.