banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

FİLİSTİN HEYETİ, VALİ OKUTAN'I ZİYARET ETTİ



Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maaoruf, El Halil Şehri Belediye Başkanı Halit Osaily, Şanlıurfa ile ‘Kardeş Şehir” protokolünü imzalamak için Şanlıurfa’ya geldi.

Şanlıurfa’ya gelen Filistin heyeti öncelikle Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete El Halil Kenti ile ‘Kardeş Şehir’ Protokolünü imzalayacak olan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da iştirak etti.

Heyet Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile bir süre görüşürken, Vali Okutan, iki ülkenin kardeş şehir olduğunu ve bunun kardeş şehir protokolü ile daha da perçinleneceğini belirtti.

Vali Okutan, Şanlıurfa’nın, Mekke, Medine, Kudüs’ten sonra kutsal sayılan dördüncü il olduğunu söyleyerek, Şanlıurfa’nın tarihi ve iki ülke arasındaki bağları anlattı.

Şanlıurfa’ya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getiren El Halil Kenti Belediye Başkanı Halit Osaily ise, iki şehrin kardeş olması için burada bulunduklarını bildirdi.

Görüşmenin sonunda Vali Nuri Okutan’a Belediye Başkanı Halit Osaily, Vali Okutan ise, Halit Osaily ve Nebil Maarouf ile heyette bulunanlara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretin ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Filistin Heyeti ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba birlikte valilikten Şanlıurfa Belediyesi’ne geçti.

Belediye Başkanlığını ziyaret eden heyet ziyaretin sonunda Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve El Halil Kenti Belediye Başkanı Halit Osaily arasında iki şehri kardeş yapan protokolü imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.