Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_c4va2io996g4cp2qqhp35lj425, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Eski Sanayi'de ilk etap yakında haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Eski Sanayi'de ilk etap yakında

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk etabın ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılmasını beklediklerini söyledi. Bölgedeki mülkiyet problemini yüzde 70 oranında çözdüklerini, kalan yüzde 30'un devri ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Devir alınamayan yerler için de 'acil bakanlar kurulu kararı' ile kamulaştırmaya gittiklerini ifade etti.
Güllüoğlu, Geçen hafta sonu TOKİ başkanı ve daire başkanları, sayın bakanımız Faruk Çelik ile birlikte Urfa'yı ziyaret ettiler. TOKİ'nin Urfa'da yapmış olduğu yatırımlar, projeler üzerinde hem arazide çalışmalar yapıldı, hem daha sonra Polisevinde bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda Sanayi ve Yeşildirek'teki Kentsel dönüşüm hakkındaki süreç ele alındı. Hem TOKİ yetkilileri hem de belediye tarafından kentsel dönüşüm alanlarındaki son durum konuşuldu. Bir de konut talebinde bulunan kurumlarla, talep ve yürüyen projeler ele alındı.  Bu görüşmelerde ihalesi yapılan yaklaşık 1450 konutun Bakkallar Odası, Kaşip ve Adliye Çalışanlarına tahsisi konusunda olumlu sonuçlar çıktı. Kentsel dönüşüm Projelerinin hayata geçirilmesi ve hızlı bir şekilde artık günümüzde kullanılabilir somut adımlar atılmasıyla ilgili ciddi konular nihayete erdi. Zaten Gazeteciler Cemiyeti ve Memur-Sen ile ilgili konutlar tamamlandı. Bunun devamında birlikte 3 bin konutla ilgili yeni bir mutabakata varıldı. Bizimde en çok takıldığımız ve üzerinde durduğumuz sanayi alanı kentsel dönüşümle ilgili süreç de hızlandı. Umut ediyoruz ki önümüzdeki aylarda mülkiyet problemi tamamen çözülür. Bu bölgede dükkânların yıkımına başlayacağız. Projedeki ilk etabın ihale süreci de önümüzdeki günlerde başlayıp proje en kısa sürede hayata geçecek. Burada esnafımızı mağdur etmeme adına özellikle esnafımıza süreç boyunca kira yardımında bulunulacak. Bu da hem esnafımız için hem de bizim için bizleri mutlu eden bir konuydu. Çünkü bunu resmileştirmemiştik, sadece sözlü olarak konuşmuştuk. Bunu da TOKİ ile birlikte bir protokole bağlamış olduk. Kira yardımının yarısını Urfa Belediyesi, kalan yarısını da TOKİ ödeyecek. Yeşildirekte de özellikle Karayolları olarak adlandırdığımız Özelleştirme İdaresine devredilen yer projenin kapsamında tutulduğunda Yeşildirek kentsel dönüşümün başarıya uğrama şansı yoktu. Bakanımızın da talimatıyla Karayolları bu projenin kapsamının içerisine özellikle alındı. Bu süreç ile birlikte umut ediyoruz ki Yeşildirekte kentsel dönüşüm artık farklı bir boyut alacaktır.
Önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını söyleyen Güllüoğlu, "Tapu devir işlemlerinde sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aştığımız takdirde kentsel dönüşüm projesine başlanacak. Şu an TOKİ'nin ihale ile ilgili hiçbir eksiği yok sadece bürokrasi ve zamanla ilgili sıkıntımız var" dedi.
Sanayi esnafını uzlaşıya davet eden Güllüoğlu, uzlaşma sağlanamadığı takdirde TOKİ'nin Bakanlar Kurulu Kararıyla Res'en kamulaştırma yoluna gideceğini, kamulaştırma paralarının esnafın hesabına yatırılacağını söyledi.

Şeyhmus AYDOĞDU /GapGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.