banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Eğitim Buluşmaları kapsamında 40 bin öğrenciye mektup
ilçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu Başkanlığında ilçede geçtiğimiz yıl başlatılan "Siverek Eğitimde Buluşuyor’’ kampanyası kapsamında ilçe merkezinde çeşitli okullarda eğitim gören kırk bin öğrencinin velisine ilçe kaymakamının imzasını taşıyan mektup yazılarak kapmaya hakkında velilere bilgi verilip destekleri istendi.

İlçe milli eğitim müdürlüğü kış şartları göz önüne alınarak mektupların öncelikle merkezde ki öğrenci velilerine gönderildiğini kırsal kesimde yaşayan öğrenci velilerine daha sonra mektup gönderileceği öğrenildi.

İlçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu imzasıyla öğrenci velilerine gönderilen mektuplarda Siverek’te ki eğitim sorunlarının ancak devlet vatandaş işbirliğiyle çözülebileceği belirtilerek Siverek ilçesinde ki eğitim durumu anlatılarak özetle şunlar yazıldı; "Çağımızda uluslar arası eğitim düzeyi hedefine ulaşmamız insana yatırımı hedefliyoruz. İnsana yapılan yatırımın temeli eğitim yatırımları olduğunu bilincindeyiz ancak bu güne kadar ilçemizde bu yatırılar gerçekleştirilememiştir. Son beş yıl içinde eğitime yapılan yardımlar ile derslik sayısı iki katına çıkarılmasına rağmen arzulanan eğitim düzeyine ulaşılmamış yapılan derslikler yeterli gelmemiştir. Dünyada eğitim verileri incelendiğinde OECD ülkelerinde İlk öğretimde derslik sayısı 21.6 iken, Ülkemizde öğrenci sayısı 32dir.  İlçemizde ise 53.34’tür.Bu rakamları ülke ortalamasına çekilmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar değerlendirildiğinde ilçemizde var olan derslik sayısı kadar dersliğe ihtiyaç bulunduğu ortaya çıkmaktadır. Derslik sayısını Ülke Düzeyine çekilmesi amacıyla başlatılan kampanyaya her vatandaşın destek vermesi gerekir’’

İlçe milli eğitim müdürlüğü yazılan mektupları okullarda dağıtarak öğrenciler aracılığıyla velilere ulaştırılması sağlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.