banner2
Öne Çıkanlar haber Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Kasr El Vatan Sarayı Ceyhanspor

Bingöl’ün bacasız fabrikası olarak nitelendirilen Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Vali Köşger, Bingöl’ün sanayide henüz istediklerin seviyeye gelmediğini ancak burada eğitilen çocuklarla gelecekte istenilen seviyeye ulaşacaklarını söyledi.

Metal Teknolojileri, Mobilya İç Mekân, Elektrik ve Elektronik bölümlerini gezerek çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Köşger, “Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, sanayide dahi olmayan birçok gelişmiş teknolojik makine ve ekipmana sahip ve Türkiye genelindeki diğer meslek liseleri arasında çok iddialı. Özelikle yenilenebilir enerji konusunda çok iddialılar. Bu konuyla ilgili ders kitabı dahi yazabilecek seviyeye gelmiş arkadaşlarımız var. Bu okulda yapılan çalışmalardan son derece memnunum. Bingöl sanayide henüz istediğimiz seviyeye gelemedi ancak burada eğitilen çocuklarla gelecekte istenilen seviyeye ulaşacağız. Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde, sanayide dahi olmayan birçok gelişmiş teknolojik makine ve ekipman var. Bu da devletimizin Bingöl´e ilgisinin bir göstergesidir.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da, son model teknolojik makinelerin kullanıldığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Metal Teknolojileri ile Mobilya İç Mekân bölümlerinde üretilen malzemelerin Türkiye’nin birçok iline gönderildiğini söyledi.

Okul Müdürü Abdulselam Begiç de, öğrencilerin bir taraftan eğitim gördüğünü, diğer yandan ekonomik anlamda gelir elde ettiğini vurguladı.

Resmi kurumlar başta olmak üzere birçok firmadan sipariş aldıklarını belirten Begiç, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin üretim bakımından bir fabrika gibi hizmet verdiğini söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.