banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Ebubekir'in babası feryat ediyor

3 yaşındaki Ebubekir ‘in ızdırap dolu yaşamının yanında bir de devletin şefkat eli yoksun.

 

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde ikamet eden Mehmet Karatepe isimli vatandaşın erken doğumla üçüzleri olur. İkisi vefat ederken Ebubekir yaşama tutunur. Ancak gözlerindeki problemle birlikte.

 

Ebubekir % 85 görme özürlü raporu (Sürekli) olduğu halde defalarca müracaat etmesine rağmen ‘Evde Bakım maaşı’ bir türlü kendisine bağlanmadı.

Zor durumda olduğunu ifade eden Baba Mehmet Karatepe; “Erken doğumla üçüz çocuk sahibi olduk. Diğer iki tanesi vefat etti. Bu çocuğumun yaşaması için birçok kez çeşitli hastanelere götürdük. En son İstanbul Cerrahpaşa Hastanesine götürüp 2 defa ameliyat etik. Orada 80 gün kaldık. Maddi durumum zayıf olduğu için akrabalarımın yardımıyla ve kaymakamlığın maddi katkısıyla çocuğumun gidiş geliş yol parasını karşıladık. Daha sonra 2 defa Evde bakım maaşı almak için gerekli yerlere başvurmamıza rağmen hiçbir olumlu sonuç alamadık. Özürlü olup ta maaş bağlanan nice insan varken ben niye alamıyorum buna bir türlü anlam veremedim. Şimdi Sayın Bakanımızdan bize sahip çıkmasını istiyorum’’dedi.

 

Küçük Ebubekir’in durumu karşısında çaresiz kaldığını ve vicadanın sızladığını belirten acılı baba; “Kirada oturuyorum, çocuğumun durumu hiç iyi değil. Sürekli birinin kontrolünde olması lazım. Bazen kendini yere atıyor ve başını defalarca yere vuruyor, ellerini ısırıyor, başını görmediği için duvarlara çarpıyor. Onun bu durumunu her gördükçe kahroluyorum. Evde sıcaktan dolayı sürekli başını ıslatıyor, vücudunu serin tutmaya çalışıyoruz. Annesi mutfağa girdiğinde mecburen ben ona bakıyorum. Benim işim olduğunda annesi bir an bile yanından ayrılmıyor ve sürekli ağlıyor. Devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz’’ dedi.

 

Birçok vatandaşında özürlü raporu olmasına rağmen aynı sıkıntıyı çektiği de edinilen bilgiler arasında. Bu konuda sorunun Şanlıurfa mı yoksa Viranşehir merkezli olduğu ise bilinmiyor.    bizimgazete63.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.