banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Kırsal Argıncık Mahallesi Caner Koca

Diyanet-Sen UCUBE'ye Sert Tepki

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülmecit AKSAN, “ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi galerisinde açılan "Ucube-Ebucu" isimli sergi nedeni ile sert bir açıklama yaptı.

 

Tepebaşı Belediyesi halkımızı kışkırtmak ve dini değerlerimiz üzerinden toplumda fitne ve karışıklık meydana getirmek istemekte olduğunu belirten Aksan; “Her fırsatta dine, diyanete, dindara hakareti alışkanlık haline getiren ve bunu çağdaşlık sayan çağdışı kişi ya da kişiler, bu sefer de Tepebaşı belediyesinin sergi salonunda ucube fikirlerini ve İslam’a besledikleri kinlerini fırçaya yansıtarak halkımızı kışkırtmak ve dini değerlerimiz üzerinden toplumda fitne ve karışıklık meydana getirmek istemektedir.

 

              Şunu herkese haykırırız ki;

 

            Hiç kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Tüm insanların inanç ve düşünce özgürlüğü vardır. Herkes istediği gibi düşünebilir, inanabilir, inançsızda olabilir. Ama kimsenin diğer insanların kutsallarına, inançlarına, dini değerlerine hakaret etmeye hakkı yoktur.

 

            Bu ucube sergide sergilenen resimler bir düşünce özgürlüğü yada sanat değil, açıkça yüce dinimizin şiarı olan camilerimize, şahadet parmağı niteliğindeki minarelerimize, iffet timsali dindar kadınların giyim kuşamına ve hatta tüm kadınların onuruna saldırı ve hakarettir. Bu açıkça din düşmanlığıdır, provokasyondur. Hem de çok kötü bir provokasyon. Hele bunun bir kamu kurumu aracılığı ile ve halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanı aracılığı ile yapılmış olması kabul edilebilir bir durum değildir ve halkımız tarafından bunun cezasının verileceğinden şüphemiz yoktur.

           

            Bu provokasyonlar ile Müslüman halkımızın sinir uçlarına dokunarak “kaos” peşinde koşanlar, ülkemize ve toplumumuza en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu güne kadar bu ihanetler karşısında susmayan din hizmeti camiası bundan sonra da sessiz kalmayacaktır.

 

            Bundan dolayı, yüce İslam ve inanç değerlerine bu denli fütursuzca saldıranları kınıyor, yüce dinimize ve inançlarımıza saldırmak için pusuda bekleyenlerin bu düşmanca kampanyalarını tel’in ediyor yüce İslam dinimize hakaret içeren, inananları rencide eden ve toplumda infial uyandıran kişiler hakkında derhal inceleme başlatılmasını bekliyor herkese saygılar sunuyorum.” dedi

 

 

 

Destek veren Sivil Toplum Kuruluşları;

 

Memur-Sen

Veren-El Derneği

Şanim-Der

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.