Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_kp7ja6oui6ib0vlpjliamafmq5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Dedaş okula kütüphane yaptı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Dedaş okula kütüphane yaptı

Toplam 300 öğrencisi bulunan Verimli İlköğretim Okulu’nun kütüphanesi, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

 

 

KÜTÜPHANE İÇİN 3.000 KİTAP TOPLANDI

Özelleşme sonrası sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veren Dicle Elektrik, Siverek ilçesine bağlı Verimli İlköğretim Okulu’nun kütüphaneye ihtiyacı olduğu bilgisi üzerine, burada bir kütüphane oluşturmak için harekete geçmişti. Bir yandan kütüphane için ayrılan sınıfta gerekli düzenlemeleri yapan Dicle Elektrik, bir yandan da sorumluluğundaki illerde çalışan personeli aracılığı ile ‘Bir Kitap da Senden Olsun’ isimli kitap toplama kampanyası düzenledi. Kampanya sonunda toplanan yaklaşık 3 bin kitap, okulda yapımı tamamlanan kütüphaneye yerleştirildi ve bu gün de beklenen açılış gerçekleştirildi.

 

DEMİRBAĞ, ‘KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK’

Verimli İlköğretim Okulu kütüphanesinin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Dicle EPSAŞ(Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi) Genel Müdürü ve Şanlıurfa Bölge Koordinatörü  Neşet Demirbağ, Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Açılış nedeniyle konuşan Dicle EPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, kitabın geçmişi yansıtan, bugünü anlamamıza vesile olan ve geleceğimize ışık tutan en önemli rehber olduğunu belirterek “ Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti ‘Oku’dur. ‘Oku seni yaratan Allah’ın ismi ile oku’ dolayısıyla Dicle Elektrik ailesi olarak, okumaya ve eğitime her zaman önem verdik, vermeye de devam edeceğiz.  İnşallah öğrenciler de kendilerine verilen yaklaşık 3 bin kitabı verimli bir şekilde kullanırlar. Bunu, gelecek hayatlarında ve eğitim noktasında iyi bir şekilde kullanıp hayatlarına yön vermelerini istiyoruz. Dicle Elektrik ailesi olarak bu tarz katkılarımız devam edecektir.” dedi. 

 

KAYMAKAM’DAN DİCLE ELEKTRİK’E TEŞEKKÜR

Daha sonra konuşan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise, kitap okumanın öğrencilerin gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, “Kaymakamlık olarak kütüphanesi olmayan köy bırakmama gayretindeyiz.  Dicle Elektrik ailesinin, Verimli İlköğretim okuluna kütüphane kazandırması bizleri mutlu etmiştir. Kitap okuma ve okutma anlamında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kütüphane kurulması amacıyla desteğini esirgemeyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

OKUL MÜDÜRܒNDEN YÖNETİCİLERE PLAKET

Bu arada, kütüphane çağrılarına ses vererek, okulda modern bir kütüphane kuran Dicle Elektrik yöneticilerine teşekkür eden Verimli Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Serdar Kayadağ, Dicle EPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ ile Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu’na birer plaket verdi. Okul Müdürü Kayadağ,  Dicle Elektrik ailesinin bu desteğini unutmayacaklarını kaydetti.

 

Öte yandan Siverek Kaymakamı Erkal ile DEPSAŞ Genel Müdürü Demirdağ, kütüphanenin açılışını yaptıktan sonra öğrenci ve öğretmenler ile bir süre sohbet etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.