banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Darseneler açık lise oluyor

Dershanelerin yüzde 20'sinin özel okula, yüzde 80'nin de açık liseye dönüşme kabiliyetinin olduğunu kaydeden Bakan Avcı, Ocak'tan itibaren öğrenci kaydı yapamayacak olan dershanelerin Ağustos ayına kadar finansmanlarını sağlayacak ara bir formül üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Açık liseye dönüşecek dershanelerde 15 saat yüz yüze, 15 saat uzaktan eğitim yapılacağını belirten Bakan Avcı, dönüşümü gerçekleşmeyen dershaneleri de bakanlığın halk eğitim merkezi olarak değerlendireceklerini söyledi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Avcı şöyle devam etti: Biz dershaneleri, 'filanca kurumun mu, filanca şirketin mi, şu cemaatin mi, bu sivil toplum kuruluşunun mu?' diye bakmıyoruz. Şöyle bir ayrım yapıyoruz. 'Zincir olanlar buna uyabilir' diye düşünüyoruz. Bizim kafamızdaki kategoriler zincir dershaneler, yani özel okula dönüşebilecek olanlar, özel okula dönüşemeyecek olanlar. Bunu da ikiye ayırıyoruz, açık lise olabilecekler, kurs olabilecekler. Bu şekilde dershaneleri mağdur etmeyecek çözüm bulabiliriz, mekanları da ayrıca değerlendirebiliriz. Çocuğumu dershaneye göndermek istiyorum diyenler için de etüt eğitim merkezleri muhafaza ediliyor. Tüm çocuklara mümkün olduğu kadar fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz. TAKVİM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.