banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Çuval delik deşik!

Fakıbaba belediyesinde mızraklar artık çuvala sığmıyor.. Plan ve Proje müdürlüğündeki vurgunla ilgili zanlı İ.B. tutuklandı..
2 dönem şaibeyle işlettirilen Kent mobilyalarının ihale şartnamesi de tartışma konusu..
Toplu taşıma ihalesinde Fakıbaba belediyesi "İhaleye fesat karıştırma suçuyla" Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesinde, Hakim önüne çıkacak..


Plan ve Proje müdürlüğünde trilyonluk vurgun olayı ile ilgili tutuklanan ‘taşeron işçi’nin, başkanlık katının gözdesi ve yedi emini olduğu ortaya çıktı!


Ahmet Bahçivan döneminde yap-işlet-devret modeliyle Şanlıurfa Belediyesine kazandırılan Kent Mobilyalarındaki pis kokular devam ediyor..

İlkinde Başkan yardımcısı Mustafa aydının tek imzasıyla kayıtsız uzatılan işletme hakkı, ikincisinde Belediye Meclisi’nde GAPGündemi’nin yayınları üzerine rütuşlanarak geçirilmiş, aradan yıllar geçtikten sonra şikayet üzerine İdare Mahkemesi kararı bozarak, İhale yapılması gerektiğine karar vermişti..

Mahkeme kararından aylar sonra ihaleye çıkan Fakıbaba belediyesi, AK Parti Belediye meclisi gurup başkanı Adil Saraç ve yerel basının “Firmaya özel” uyarılarına rağmen tartışmalı bir şartnamede ısrar ediyor..

Şartnamenin adı sakat! Bilboard ve kent mobilyaları 15 yıldır Şanlıurfa’da bulunmasına rağmen “Kent Mobilyalarının yapılması karşılığında işletilmesi” adıyla ihaleye çıkılıyor! Bu da yetmiyor, ihaleye girecek firmalarda ayrıca 2 yıllık iş deneyimi isteniyor.

4 Yıl önce GAPGündemi için de aynı şeyleri söylemişti!
Fakıbaba; Kanal Urfa televizyonunun dile getirdiği bu eleştirileri “İhaleye fesat karıştırmak” olarak nitelendirip, Kanal Urfa sahiplerini ihale peşinde koşmak ve AVM’deki ticari amaçları için belediye üzerinde baskı kurmakla itham etti. Fakıbaba, Kanal Urfa’yı haklarında hukuki ve cezai takibatta bulunmakla tehdit etti..

Kanal Urfa’nın haberi

Billboardlar benim vermem
“Şanlıurfa'nın görünen yüzü olan billboardlar belediyenin çalışmalarıyla karanlığa sürükleniyor
Şanlıurfa belediyesi tarafından 9 ağustosta yapılacak olan billboard ihalesi için hazırlanan ihale şartnamesi ile ihaleye katılmak isteyen firmaları zor durumda bırakırken akıllara belediyenin tekelleşmesi ve haksız kazanç iddiaları geliyor.

Belediyenin yaptığı işler mahkemeler tarafından birer birer iptal edilirken belediyenin yanlışlara devam etmesi herkesin burnuna kötü kokuların gelmesine sebep oluyor.
Şanlıurfa'nın görünen yüzü olan billboardlar idare mahkemesine açılan dava sonucunda iptal edilmişti. Yeni billboard ihalesi şanlıurfa belediye meclisinin mart ayındaki oturumunda yeniden 5 yıllığına ihale edilmesine karar verilmişti.

Mahkeme kararlarıyla iptal edilen billboard ihalesi 9 ağustos günü tekrar yapılacak. 9 ağustosta yapılacak olan ihale için belediye tarafından hazırlanan ihale şartnamesi şanlıurfa'da bu ihaleye katılmak isteyen çok sayıda girişimcinin önünü kesti.
Şanlıurfa belediyesince hazırlanan ihale şartnamesinde yer alan özellikle geriye dönük olarak bilbord işini en az 2 yıl süreyle yapmış olmak şartı bu ihaleye katılmak isteyen fakat 2 yılı doldurmamış olan birçok firmanın önünü tıkadığı gözlenirken
Bunun hesabını soranın ve sorgulayanın olmaması ise durumun vahamiyetin gösteriyor.
Mahkeme kararıyla iptal edilen billboard ihalesi, yeniden gündeme gelirken, yeni durumun şanlıurfa'nın çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

Şartname de yer alan bir çok madde yeni ihale ile meşruluk kazandırılmaya çalışılsa da herkesin gördüğü ve son derece rahatsız olduğu billboard ihallesinin şanlıurfa'nın görünen yüzünü işgal etmeye devam edeceğidir. Yeni ihale ile yetkililer sessiz kalırken, bir süredir ihale işini yürüten şanlıurfa belediyesi'ndeki sessizliğinden de kötü kokular gelmeye başladı.

İhale henüz yapılmadığı için ihale şartnamesinde geçen bazı maddelerden dolayı birçok firma ihaleye giremeyecek. Mevcut olan ve geçen ihalede yer alan firmaların büyük çoğunlukla yer alacağı ihale sonucunda şanlıurfa belediyesi'nin ne kadar zarara uğratılacağı kafalarda takılan soru oldu.
Şanlıurfa belediye başkan yardımcılarından birininde mevcut firma ile ilişkili oldugu iddiası akıllarda soru işaretlerini daha çogaltıyor.

Şanlıurfa kamuoyunda ihale sürecinin bir türlü sonuçlanmaması sıkça tartışılırken, şanlıurfa belediyesi'nin kişiye özel şartnameleri ve istenilen ihale bedeliyle asıl zararı göreceği yönündeki iddialara somut cevap verilmiyor
9 ağustos'ta yapılacak ihale sonucunda ihale tartışma ve şaibelerden hiç kurtulmayacak..!
En ilginç olanı da, tüm bu gelişmelere rağmen vatandaş dışında şanlıurfa'yı yönetenlerden ne bir ses, ne de bir tepki var..!”



Fakıbaba’nın açıklaması

“Kanal Urfa Televizyonunda 7 Ağustos 2012 akşamı yayınlanan Ana Haber Bülteninde "Benim Belediyem İşini Bilir " haber başlığı ile verilen 9 Ağustos 2012 tarihinde yapılacak olan Kent Mobilyaları ihalesi ile ilgili gerçeğe aykırı, asılsız, mesnetsiz iddialar; hakaretamiz bir uslüp ile haber konusu edilmiştir.


Haberde, sanki gayri meşru bir iş yapılıyormuş, sanki yasal olmayan bir iş yapılıyormuş gibi İhale Şartnamesinde olmayan koşullar sanki varmış gibi Şanlıurfa Belediyesini karalamaya çalışma gayretleri esefle izlenmiştir. Habere konu olan şartname, Türkiye'deki diğer belediyelerin (İstanbul, G.Antep, Konya, Manisa gibi) yapmış olduğu şartnameler emsal alınarak hazırlanmıştır.

Kanal Urfa Televizyonu, Kent Mobilyaları İhalesi öncesinde gerçek dışı ifadelerle adeta ihaleye fesat karıştırmaktadır. Şöyle ki; haberde: "Şanlıurfa Belediyesince hazırlanan ihale şartnamesinde yer alan özellikle geriye dönük olarak bilboard işini en az 10 yıl süreyle yapmış olmak şartı bu ihaleye katılmak isteyen fakat 10 yılı doldurmamış olan birçok firmanın önünü tıkadığı gözlenirken bunun hesabını soranın veya sorgulayanın olmaması ise durumun vahametini gösteriyor" şeklindeki ifadeler yalanlardan ibarettir.

Çünkü ihale şartnamesinde böyle bir madde yok. İhale şartnamesinin ilgili 5.7. maddesi ise şöyledir:
" Megaliht, raket pano, bilboard, otobüs durakları gibi Açıkhava reklamcılığı işleriyle ilgili ihale tarihinden itibaren geriye doğru son on yıl içerisinde, en az 250.000 nüfusa sahip yerleşim yerlerinden herhangi birinde ilgili idare ile en az 2 yıl süreyle sözleşmeye dayalı iş yapmış olmaktır. Ortak girişim olması halinde ortaklardan birinin bu şartı yerine getirmiş olması yeterlidir.
Habere konu edilen olay kent mobilyaları ihalesi iken bu konu ile ilgili asılsız iddiaların arasına bir başkan yardımcımın resminin konularak kendisine çamur atılması, konu ile ilgisi olmayan başka bir soruya verdiğim cevabı başkan yardımcımın resminin arkasına yapıştırıp yayınlayarak sanki başkan yardımcım suçluymuş gibi bir izlenim oluşturarak habercilik yapmak hangi basın ve ahlak ilkeleriyle örtüşmektedir.

Kanal Urfa Televizyonu şehirde AVM gibi ticari işletmeleri olan bir kuruluştur. Bu bağlamda zaman zaman ticari menfaatleri Belediye ile ters düşünce bu tarz yayınlar yapmaktadır. Bu haberler gerçekleri yansıtmadığından halkımızca da itibar görmemektedir.

Görüldüğü gibi gerçekler çarpıtılarak haber üretilmekte, kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Kanal Urfa Televizyonu neyin peşinde olduğunu açıklamalıdır.
İhaleye mi girmek istiyor?
Yoksa Urfa City Alışveriş Merkezinde problemleri var da Belediyeyi baskı altına mı almak istiyor?
Belediye Başkanlığımızı, beni ve başkan yardımcımı hedef alan sözde haber adı altındaki bu kirli propagandayı şiddetle kınıyorum.
Sorumluların cezalandırılması için hukuki ve cezai takibat yapılacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “

Ahmet E. FAKIBABA
Belediye Başkanı

Gapgündemi gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.