banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Coşkun; Promosyon Hakkımızdır

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun Banka promosyonlarının hakları olduğunu söyledi.

Coşkunnun konu ile ilgili olarak yazılı açıklama  şu şekilde oldu: Bu yıl anlaşması biten 1581 Milli Eğitim çalışanının yenilenecek banka promosyon anlaşmasına yetkili sendika sıfatıyla katılan şubemiz, ihale öncesi ve açık arttırma sırasında hazır bulunarak çalışanların lehine olabilecek her kararı desteklemiştir. Açık arttırmaya şartları yerine getiren 7 banka katılmış olup, en yüksek teklif (altı ayda bir 121 TL) ING BANK tarafından yapılmıştır. Komisyona şubemiz adına katılan yönetim kurulu üyemiz, bu toplantının yapılıp, en yüksek teklifin ING BANK tarafından yapıldığına dair tutanağı imzalamıştır. Açık arttırma sonucu en yüksek teklifi veren bankayla kurum arasında imzalanacak sözleşmeye, yine çalışanların lehine maddeler koymaya çalıştık. İstediğimiz maddelerin önemli bir çoğunluğunu sözleşmeye ekletmiş olsak da, aşağıda sıraladığımız teklifler banka yetkilileri tarafından kabul edilmemiş, maaş dışındaki diğer ödemelerin,(ek ders, eğitim-öğretim tazminatı vb.) hesaplara geçmesiyle ilgili teklifimiz ise bankanın genel merkez yetkilisi tarafından kabul edildiği halde sözleşmede farklı cümlelerle yer bulmuştur.

1.        

TEKLİFİMİZ: “Bankanıza iletilen maaş dışındaki diğer ödemeler,(ek ders, eğitim-öğretim tazminatı vb.) tüm ödemeler, iletildiği tarihten itibaren 24 saat içerisinde hesaplara aktarılacaktır. Aktarılmaması durumunda banka kurum ve yetkili sendika temsilcisine karşı sorumludur.”

SÖZLEŞME MADDESİ 6 : Bankamıza iletilen ödemeler, ücretlerin tarihinden sonraki ilk iş günü içerisinde hesaplara aktarılacaktır. Bu tutarın süresinde yatırılmaması, hiç yatırılmaması, eksik yatırılması vb. durumlarda Bankanın hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.

ÇEKİNCE: Bankanın genel merkez yetkilisinin de bulunduğu toplantıda, maaş dışındaki diğer ödemelerin bankaya iletildiği gün içerisinde hesaplara aktarılması teklifimize karşılık, Banka yetkilileri EFT’nin kendilerine saat 16.00’dan sonra geldiğini ve ancak saat 24.00’ten sonra aktarma işleminin yapılabileceğini söyledi. Bunun üzerine teklifimizi revize ederek, yukarıdaki teklifi yaptık. Maddeler birbirine çok benzese de özellikle Cuma günlerine denk gelecek ek ders ödemelerinde bu madde iş günü ifadesiyle oluşturulduğundan, bankaya pazartesi gününe kadar bir serbestlik tanımaktadır.

2.        

TEKLİFİMİZ: Açık attırma sonucunda ihaleyi kazanan banka, köy okullarında görevli öğretmenler için bir tanesi kurumun sahası içinde (Milli Eğitim Müdürlüğü) olmak üzere, her 400 kişiye bir ATM kuracaktır. (Şu an anlaşması devam eden Halkbank 660 kişiye bir ATM ile hizmet vermektedir.)

SÖZLEŞME MADDESİ 11: Bankamız Şanlıurfa merkez sınırları içerisinde 4 bankamatik (ATM) kuracaktır.

ÇEKİNCE:  Anlaşmanın yapılacağı tarih itibariyle teklifimiz kabul edilmiş gibi görünse de, öğretmen ihtiyacının en çok olduğu ve öğretmen atamalarında en fazla atamanın yapıldığı ilin Şanlıurfa olduğu düşünülürse, anlaşmaya dâhil personel sayısı arttığında mevcut ATM’ler ihtiyacı karşılayamayacaktır.

3.     

TEKLİFİMİZ: Banka sisteminden veya yetkililerinden kaynaklanan sorunlarda, çalışanların haklarını savunmak amacıyla kurum ve yetkili sendika temsilcisi muhatap olarak kabul edilecektir.

SÖZLEŞMENİN GENEL MANTIĞI

ÇEKİNCE: Banka, çalışanlarımızdan ve kurumdan (MEM) kaynaklanan her sorunda tek feshetme yetkisini kendisine tanımaktadır. Ancak bunun karşılığında bankadan kaynaklanacak sorunlarla ilgili olarak sadece kurum muhatap alınmakta ve kuruma da itiraz hakkı verilmemektedir. Bu kabul edilemez bir maddedir.

4.                             

SÖZLEŞME MADDESİ 11: Kurum (MEM), iş bu sözleşmesi devam ettiği müddetçe, başka bir banka veya finans kuruluşuna ait ATM ünitesi için kendi sahası içinde yer tahsis etmeyecektir.

ÇEKİNCE: Adı geçen bankayla yapılan anlaşma 3 (üç) yıl geçerli olacaktır. Bu süre içerisinde başka bankalarla anlaşması devam eden çalışanlarımız mevcuttur. Dolayısıyla, yapılacak yeni bir promosyon anlaşmasında ING BANK dışında başka bir bankanın ihaleyi kazanma ihtimali vardır. Milli Eğitim Müdürlüğü personelini ve köy okullarında görevli öğretmenlerimizi sıkıntıya sokacak bu maddeye itirazımızı Müdürlüğümüzün Harcama Birimi’ne ilettik. İtirazımızı yerinde bulan Birim, banka müdürü ile görüşerek bu maddeyi metinden çıkarmıştır.

 

Yukarıda belirtilen çekinceler dolayısıyla, sendikamız ING BANK ile sözleşme yapıldığına dair tutanağı imzalamamıştır. Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen yaptığı bütün çalışmalarda çalışanların çıkarlarını koruyan bir anlayışa sahiptir. Çalışanlarımızın memnuniyeti bizim en büyük dayanağımızdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.