banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Çocuk felci aşısı devam ediyor

Halk arasında çocuk felci olarak bilinen Polio aşısı çalışmaları devam ediyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Sayın İlker Özerk Özcan; Polio Eradikasyon Programı kapsamında ülkemizde 1989 yılından itibaren yürütülen çalışmalar başarıya ulaşmış ve 26 Kasım 1998 yılındaki son vakadan bu tarafa yeni vaka tespit edilmemiştir. Ülkemiz içinde bulunduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesindeki 51 ülke ile birlikte 21 Haziran 2002’de poliodan arındırılmış bölge olarak sertifikalandırılmıştır. Ancak dünyada halen Poliovirüs dolaşımının devam ettiği bölgeler mevcuttur. Bu durum, başta DSÖ Avrupa Bölgesi’ne dahil Tacikistan olmak üzere, dünyadaki diğer endemisite bağlı vakalar da, özellikle rutin aşı oranı düşük alanlarda görülebilmekte ve poliovirüs dünyadan tamamen yok edilene kadar aşılama çalışmalarına devam etmek gerekmektedir dedi

Polio eradikasyon Programı kapsamında Ceylanpınar İlçesinde 20-26 Eylül 2010 ve 18-24 Ekim 2010 tarihlerinde iki tur halinde Polio Aşısı Kampanyası yapılmış. Kampanya aşılaması sırasında 0-5 yaş arasındaki tüm çocuklar önceki aşılama durumuna bakılmaksızın birer ay ara ile iki doz olacak şekilde aşılanmış olup ilgili formlara kayıtları yapılmıştır.

Aşılama Kampanyası boyunca 0-5 yaş arasındaki 9371 çocuğu aşılamak için 5 Hizmet Aracı, 16 Aşılama ekibi ve 4 Aşı istasyonu hizmet vermiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.