Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_216898b6bh90rq3r734tgjh4a0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ceylanpınar'da öğretici yurtları ihtiyacı karşılamıyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Ceylanpınar'da öğretici yurtları ihtiyacı karşılamıyor

 Ceylanpınar’da yurtların yetersiz olduğunu söyleyen Ceylanpınar İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (CEİMDER) Başkanı Mehmet Yılmaz, ilçede yapılan yurtlar faaliyete geçse bile öğrencilerin yurt ihtiyacı bitmeyeceğini, her yıl dışarıdan yeni gelen öğrenciler olduğu için bu ihtiyacın her yıl arttığını söyledi.

Kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı yurtlar yapılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Şuan yurtlarımızın bazıları faaliyete girmediği için dışarıdan gelen öğrencilerimizi Ensar Der’in  misafirhanesinde ağırlıyoruz.  Ceylanpınar’da yeni atanan öğretmenlerimiz bile yer bulmakta sıkıntı yaşıyor. Çünkü Komşu ülkemiz Suriye’nin iç savaşından dolayı Ceylanpınar’a gelen Suriyeli mültecilerden dolayı Ceylanpınar’da kiralık ev bulmak epey zorlaştı. Yeni atanan öğretmenlerimize de pansiyon türü yerlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Oğlunun küçük olduğunu ilk defa kendilerinden ayrıldığını söyleyen öğrenci velilerinden Necati B., “Oğlum Ceylanpınar Sağlık Meslek Lisesini Kazandı ancak Ceylanpınar’da kalacak yer bulmakta sıkıntı yaşadık, burada hocalarımızın yardımıyla Ensar Der’in misafirhanesinde yer bulduk, yurtlar faaliyete girene kadar misafir olara kalacak, oğlum gibi nice öğrenci yer bulmakta sıkıntı yaşıyor. Mevcut yurtlar faaliyete girse bile yine yurt açığı olacak. Çocuklarımız küçük onlar ilk defa bizden ayrılıyorlar inşallah en kısa zamanda yurtlar faaliyette girer bizim de gözümüz arkada kalmaz.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.