banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Haliliye ABD Mardin

Ceylanpınar Belediyesinden toplu iş sözleşmesi

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında ilk kez 30 memuru kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.
Ceylanpınar Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında yapılan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin ardından Belediye Başkanlığı makamında, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, Tüm Bel-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Nureddin Çetin, Tüm-Bel-Sen İlçe temsilciliği ve belediye çalışanlarının katılımıyla imza töreni düzenlendi. İlk olması nedeniyle Toplu İş Sözleşmesi'nin ayrıca bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Tüm Bel-Sen Urfa Şube Başkanı Nureddin Çetin, Ceylanpınar Belediye Başkanı'na emek ve emekçiden yana duyarlılığından dolayı teşekkür etti. "Sendikasız demokrasi, Toplu sözleşmesiz de bir sendika olamaz" diyen Çetin, "Daha önceki belediye yönetimleri döneminde maaşlarını bile alamayan çalışanlar bugün birçok demokratik kazanımla birlikte Toplu İş Sözleşmesi imzalıyor" dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ise "Toplu iş sözleşmesi, emekçilerin yıllar boyunca ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokratik bir haktır. Buna sadece ücret artışı ve elde edilmiş haklar olarak bakmamak gerekir" diye konuştu.

Sözleşmede, yapılan ücret artışıyla birlikte, eşine şiddet uygulayan memurlarının sosyal haklarının yarısının kesilerek eşlerine verileceği, yılbaşı ve bayramlarda 200'er TL'lik ekstradan ücret verileceği belirtildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.