banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Bu Muhtar Bürokrasiye İsyanı Ediyor

 

Şanlıurfa Bozova İlçesine Bağlı Pirhalil Köyü Muhtarı İzzettin Çelik, Yolarını onarmayan Bozova Kaymakamlığına, Köy Hizmetleri Müdürü Mehmet Uslu’ya ve köy okulunu onarmayan Milli Eğitim Müdürlüğünün duyarsızlığına isyan ediyor.

Konu ile ilgili olarak bize özel açıklamalarda bulunan Muhtar İzzetin Çelik; “geçen meydana gelen sel nedeni ile atgüdan yaylak’da meydana gelen sel nedeni ile köyümüzün yolunda göçükler meydana geldi. Meydana gelen felaket nedeni ile Asfaltın çoğu gitti. Geçen yıldan beri defalarca Bozova kaymakamlığa bildirmeme rağmen herhangi bir cevap alamadım. Dilekçe ile ayrıca başvuru yaptım ama her seferinde eli boş geri gönderildim. Bu kez Köy Hizmetleri Müdürü Mehmet Uslu Beye defalarca ilettim. Bu kez Köy Hizmetlerinden her seferinde aldığımız  cevap; “para yok” oluyor. İlgilen yok. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Gelsinler bir an evvel bu yolumuzu yapsınlar” diye feryat ediyor

 

Muhtar Çelik, Şu an kullanımda olan Pirhalil’den konaklı mezrasına giden yeni bir yol’un açıldığını. Herhangi bir alt ve üst yapı çalışması yapılmadığı için Öğrencilerin her gün kullandığı yolda ilk yağmurda göçükler meydana geleceğini, malzemesi dökülmediği için yol’un çok berbat olduğunu söylüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgisizliğinden de yakınan Muhtar İzzettin Çelik; Pirhalil ilköğretim okulumuzun onarım ihtiyacı var. Defalarca ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittim Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziyaddin Polattaş’a defalarca sözlü ve dilekçe ile başvuruda bulundum. Bu yaz tatilinde yapılmasına söz verdiği halde hala yapmış değil. Okullar açıldı şimdi okulda lavabo, tuvalet, pencere ve kapılar yok. Su da yok. Bu çocuklarımız bu okulda nasıl eğitim görecekler anlamıyorum. Bu sorunlarımızı ilettiğimiz kurumlar sorunlarımıza bu kadar duyarsız kalırlarsa biz kime nereye başvuracağız? Başbakana mı çıkalım bir köy yolu için, bir okulun onarılması için?” diyerek bürokrasiden dert yandı.

M. Guli Aslan/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.