banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Bozova Kızlara Eğitimde Öncelik

Eğitimde Seferberlik kızlara öncelik projesi Şanlıurfanın bozova ilçesinde başlıyor.

 

Bozova Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında Kız Çocuklarının Okullaşma Oranlarının Artırılması Operasyonu ile ortaöğretimde ve mesleki eğitimdeki özellikle kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması, özellikle kız çocuklarının okul terk oranlarının azaltılması, başta kadınlar ve kız çocuklar olmak üzere işgücünün mesleki beceri ve yetkinliklerinin arttırılması ve ailelerin özellikle kız çocuklarının eğitiminin önemi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMA ORANLARININ ARTIRILMASI bileşeni geliştirilmiştir.

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı MFİB(Merkezi Finans İhale Birimi tarafından yürütülmekte ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından izlenmektedir. Hibe Programının toplam bütçesi 16 Milyon Avro olup bu tutarın 1600 Avro’su Türkiye Cumhuriyeti, 14400 Avro’su ise Avrupa Birliği katkısıdır.

 

“Eğitimde Seferberlik Kızlara Öncelik” projesi “Kız Çocuklarının Okullaşma Oranlarının Artırılması” bileşeni kapsamında Şanlıurfa Bozova İlçesi İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 142.123,50 Avro olup, bu tutarın 14.212,35 Avro’luk kısmı Bozova Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Bozova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘nın eş finansman katkısıdır.

 

Eğitimde Seferberlik Kızlara Öncelik projesi 14.12.2010 tarihinde sözleşme imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Projemiz Kapsamında İlçemizdeki Kız Çocuklarının Okullaştırılma oranını artırmak amacıyla Sosyal Kültürel ve Takviye eğitimleri uygulanacaktır. Bu projeyle ilçemizde kız çocuklarının okula gitmeleri cazip hale getirilecektir.

 

Projemiz Bozova Lisesi, Yaylak Lisesi, Bozova Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi ve Baraj Lisesinde uygulanacaktır. Projenin Koordinasyonu Bozova İlçe Özel İdaresince yapılacaktır.

 

 

İrtibat kurulacak kişi (ler) ve görev(ler)i

:

Ahmet DEMİR(Birlik Sekreteri)

Telefon numarası                                 

:

05077412588/04147115008

E-posta adresi                                      

:

Sidarta_63@msn.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.