banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bitmeyen 'servis' ihalesi öğrencileri mağdur ediyor

Kızıltepe’de 162 köy ve mezradan taşımalı eğitim sistemi ile okullara taşınan 5 bin 390 öğrenci, servis ihalesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı eğitimlerinden geri kalıyor.

Bazı öğrenciler yapılan geçici anlaşmalarla okula gidebilirken çoğu öğrenci ise yaklaşık 40 gündür okula gidemiyor.

Yaşanan mağduriyetle ilgili Kızıltepe’de faaliyet yürüten İmam Hatip Liselerini yaşatma ve geliştirme derneği (İHL-DER) başkanı Adnan Kahraman ile okul aile birliği başkanları Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az’ı ziyaret ettiler.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan İHL-DER başkanı Adnan Kahraman, servis kooperatiflerinin kendi arasındaki sorunlardan dolayı öğrencilerin mağdur olduğuna dikkat çekti.

Kahraman, “Yaklaşık olarak 40 gündür okullar açılmış ve taşımalı öğrencilerin mağduriyeti var. Öğrencilerimizin 40 günlük gibi bir eğitim aksaklıkları oldu. Bu eğitim aksaklıkları mağduriyetinin nasıl gidereceğimizi de bilmiyoruz.  Kooperatiflerin birbirleri arasındaki sorunlarından dolayı öğrencilerimiz okula gelemiyorlar, eğitimden mahrum kalıyorlar. Bu mağduriyeti milli eğitim müdürüne anlatmaya çalıştık. Kendisi de bununla ilgilendiklerini söylediler. Önümüzdeki hafta, bu mağduriyetin geçici bir kısımda giderileceğini söyledi. İnşallah bunun devamında kalıcı bir giderilme olur.” dedi.

Kahraman, “Normalde Bütün köylerde taşımalı eğitim olması gerekirken şu anda geçici anlaşmayla bir kısmının taşındığı ama bazı mağduriyetlerin hala yaşandığını bunların lokal olduğu ve giderilmeye çalışıldığını bununla ilgili aksaklık yaşayan velilerimizin ilçe milli eğitime gelip sorunlarını iletmesini söylediler bu geçici bir mağduriyettir. Pazartesi gününden sonra kalıcı bir çözümün olacağını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ise “Taşımayla ilgili şuan devam eden hukuki bir süreç var. Bu sürecin aşağı yukarı sonuna gelinmiş oldu. İnşallah önümüzdeki haftanın başında bu sorun çözülecektir. Ekstradan hukuki süreçle bağlantılı bir sorun çıkmazsa sorun çözülecek. Şuan öğrenciler taşınıyor ama lokal manada. Bazı köylerde sıkıntıların yaşandığı bilgisi bizlere geliyor. Bu konuda yaşanan sıkıntıya müdahale edip öğrencileri okullarına taşımaya çalışıyoruz. Şu anda öğrencilerin yüzde 90’ı okullarına taşınıyor.” şeklinde konuştu.

Kızıltepe ilçesinde Ağustos ayında yapılan 468 araçlık taşıma ihalesinin şikâyet üzerine Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından incelemeye alınması ile Kızıltepe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir ihale yapmak durumunda kalmıştı. 07.10.2015 tarihinde 37 günlük bir ihale yapılarak, daha önce yapılan ihalenin incelemesinin bitmesi beklenmişti. Ancak servis şoförleri, ilk ihalenin iptal edilmesine ve yeni bir ihale yapılmasına tepki göstererek, 37 günlük süreçte öğrencileri taşımayacaklarını belirtmişlerdi. (Mehmet Aslan- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.