banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Bitlis'te 95 bin öğrenci ders başı yaptı

Bitlis'te 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bugün çalınan ders zili ile başladı. Ders yılının başlaması münasebetiyle Bitlis merkez Atatürk Mahallesi Oya Havare İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

Bu yıl ilk kez okula gelen anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri ilk günlerinde okula aileleri ile birlikte gelirken, çocuklardaki heyecan gözlerden kaçmadı. Okula daha yeni gelen bazı çocukların aileleri ise çocuklarının alışmalarını kolaylaştırmak için onlarla beraber derse girdiler.

Okulun ilk gününde öğretmenler öğrencilere kitaplarını dağıttı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasına ilişkin bir açıklamada bulunan İl Mili Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve idarecilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Bitlis'te 95 bin öğrenci için ilk ders zilinin çaldığını ifade eden Korkmaz, 2015 / 2016 eğitim öğretim döneminde 700 okul ile hizmet vereceklerini belirterek,  “Okullarımız hepsi eğitim öğretime hazır. 5 bin öğretmenle eğitim öğretime başlıyoruz. Bu yıl ilimize atanan bin 215 öğretmenimiz geldi. Bugün itibariyle öğretmenlerimiz görevlerine başladı.” ifadelerini kullandı.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.