banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Belediye: Nasıl Bir Meydan İstiyorsunuz

Şanlıurfa Belediyesi Meydan Düzenlemesi Projelerini STK’larla Tartıştı.
         Yerel yönetimlerde halkın ve STK’ların yönetime katılmalarını sağlamak amacıyla çeşitli toplantılar düzenleyen Şanlıurfa Belediyesi, bu toplantılarına bir yenisini daha ekledi.
        Topçu Meydanı, 11 Nisan Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Samsat Meydanı’nda Şanlıurfa Belediyesi’nce yapılması kararlaştırılan Çevre ve Peyzaj Düzenlemeleri, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, “Nasıl Bir Meydan İstiyorsunuz” diye STK’lara soruldu.
      STK başkanları ve temsilcileri projede yer almasını düşündükleri her ayrıntıyı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile paylaştı. Başkan Fakıbaba, STK temsilcilerinin fikirlerini bizzat not alarak, bu fikirlerin proje aşamasında büyük önem taşıdığını söyledi.
     Şanlıurfa’da yepyeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Başkan Fakıbaba, kentin ortak akıl hareketiyle yönetildiği takdirde birçok konuda istenilen başarıya kısa sürede erişebileceğini vurguladı.
     Fakıbaba, “Kentimizin kimliği olan meydanlarımızda yapılacak alan düzenleme öncesinde konuyu STK’ların gündemine taşıdık. STK başkanlarımız ve temsilcilerinin katıldığı toplantıya belediye başkan yardımcılarım ve teknik ekibimizde hazır bulundu. Katılımlarından ve katkılarından dolayı STK başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu projeler birer Urfa projesidir. Hani halkın projeleridir. Tabii ki bu projeleri hazırlarken halka sormadan olmaz. Bu yüzden STK’ların fikirleri bizim için çok önemli. Çünkü Urfa’da artık yeni bir dönem başlıyor. Ortak Akıl Hareketiyle çözülmeyecek hiçbir konu yok. Sorunların çözümünde sadece Belediye yok, Valilik, Hükümet, stklar daha ismini sayamadığım herkes bir araya geldiği takdirde ortaya çok güzel işler çıkıyor.  O zaman başarı sadece belediyenin değil herkesin başarısı olur. Bundan sonraki süreçte Urfa’da yaşanacak olan değişimlerden dolayı Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e ve Valimiz Nuri Okutan’a minnettarlık duyuyorum” dedi. 
     Toplantının değerlendirmesini yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Sivil Toplum Kuruluşu(STK) Temsilcileri toplantının oldukça faydalı geçtiğini belirterek, kentin kimliği olarak kabul edilen meydanların düzenlenmesinde konunun STK’larla tartışılmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. 
     Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Belediyesi Meclis Başkan Vekili İbrahim İletmiş, Kent Konseyi Başkanı Nihat Taş, Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. İrfan Güven, TMMOB Şanlıurfa İl Temsilcisi Abdülkadir Güllüoğlu, TMMOB Şanlıurfa İKK Temsilcisi Abdullah Melik, Şehir Planlayıcıları Odası İl Temsilcisi Ömer Çelik, Karacadağ Kalkınma Ajansı İl Temsilcisi, Kamu kurum ve kuruluş amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Şanlıurfa Belediyesi İmar Komisyonu Üyeleri, birim amirleri ve çok sayıda tekniker katıldı.     
       Toplantıda,
       *Geçtiğimiz günlerde Bakan Faruk Çelik’in katılımıyla yıkım çalışmalarına başlanan Topçu Meydanı’nın sert zemin yapılarak “Miting Meydanı” olarak yeniden düzenlenmesine;
     *11 Nisan Meydanı’nın bir kısmının yeşil alan, diğer kısmının ise ünlü markalara ait alışveriş merkezlerine tahsis edilmesine;
     *Şanlıurfa Valiliği yeni binası önünde yer alan Cumhuriyet Meydanı’nın “Protokol ve Tören Alanı” olarak düzenlenmesine;
     *Samsat Meydanının ise Eski Urfa’ya özgü kültürel bir meydan olarak düzenlenmesine karar verildi.
     4 ayrı meydan düzenlemesinde meydanların alt kısımlarında otopark, alışveriş merkezleri ve çok amaçlı salonların yer alması kararlaştırıldı. 
 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.