Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_pvk60d8hpl0o6kmd3b8q3ifn02, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Belediye günde 400 ton çöp topluyor-VİDEO haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Belediye günde 400 ton çöp topluyor-VİDEO
Belediye temizlik işlerini özelleştirmesiyle birlikte hem araç sayısını artırdı hem de sokaklarda çalışan temizlik işçilerinin sayısı artırdı.
Bununla birlikte daha önceki yıllarda 3 günde bir toplanan ve ara sokaklarda merkeplerin çöp topladığı Şanlıurfa’da şimdilerde 68 mahallenin her sokağında çöpler günü birlik olarak düzenli şekilde toplanıyor.
Dik ve dar sokaklarda merkeplerle toplanan çöpler ise Mercedes araçlarla toplanmaya başlandı. Belediye, 2004 yılı öncesine kadar kentin turistlik alanlarında faaliyet gösteren çöp transfer istasyonları kaldırılarak Sancaktar, On ikiler, Dede Osman ve Yakubi'ye mahallelerini de sağlıksız ortamdan kurtardı.
Yaklaşık 9 yıl önce apartman önlerindeki çöp konteynırlarını vatandaşlara aldıran belediye, bu uygulamasını da değiştirerek şimdilerde bütün çöp konteynırlarını da kendisi yaptırıyor.
Yılda 1000 adet çöp konteynırı yaptıran belediye yeni çöp konteynırlarından en son 2500 adet aldı. AB Standartlarındaki çöp konteynırlarına geçen belediye, 59 araç filosuyla günde 400 ton çöp, 2 bin 500 kilo tıbbi atık topluyor.
Şanlıurfa’yı Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri haline getiren Belediye Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, ana arterler, pazar yerleri ve ŞUTİM’i periyodik olarak yıkıyor. Sadece sokaklar değil halkın ortak kullandığı alanların da temizliğini yapan belediye, camiler, cami avluları, hanlar, okul bahçeleri, derelerin temizliğini de yapıyor.
Şanlıurfa Çevre ve temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu “Çevre ile temizlikle bu kadar mücadele veren personeli yılda 2 kez sağlık taramasından geçiriyoruz. Başarılı temizlik işçilerimizi çeşitli hediyelerle de ödüllendiriyoruz. Bu fedakâr temizlik işçilerimizin sayesinde Şanlıurfa Türkiye’nin en temiz şehirleri birisidir.”dedi.
www.balikligol.com




Belediye günde 400 ton çöp topluyor ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.