banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Belediye; günde 3 bin kişiye çorba içiriyoruz

Şanlıurfa Belediyesi tarafından yoksul ve muhtaç insanların karınlarını doyurmaları amacıyla 4 farklı noktada açılan çorba evlerinde ihtiyaç sahibi olanlara da olmayanlarda faydalanıyor.

 Eyyüb Peygamber, Bağlarbaşı, Haleplibahçe’de Evren Sanayi sitesindeki çorba evlerinden her gün 3 bin kişi faydalanıyor. Her sabah saat 06.00 da kapılarını açan çorba evleri öğrencilerden esnafa, yoksul vatandaşlardan her kesime kadar geniş bir kitleye hizmet veriyor.

BİR GÜN EZO GELİN BİR GÜN MERCİMEK ÇORBASI İÇİYORLAR

Sosyal belediyecilik uygulamalarının en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilen Şanlıurfa Belediyesinin Çorba evlerinde, vatandaşlara bir gün mercimek, bir günde ezo gelin çorbası ikram ediliyor.

AYDA BİR TON 200 KİLO MERCİMEK TÜKETİLİYOR

Şanlıurfa Belediyesi çorba evlerinde yaptığı çorba için ayda bir ton 200 kilogram mercimeğin,50 kilo pirincin,30 kilogram salçanın,10 kilogram kuru nane, 10 kilogram da pul biberin ve 300 litre sıvı yağ kullanıyor. Ayda 24 kilogramlık 20 adet sanayi tüpü ile çorbayı pişiren Şanlıurfa Belediyesi, bu hizmeti 10 personelle veriyor.

VATANDAŞ ÇORBASI KEYİFLE İÇİYOR

 Her sabah saatlerinden çorba evinin yolunu tutanlardan biri de Ahmet Yıldırım.

Yıldırım, Verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti şu ifadelerle anlattı. “Böyle topluca çorba içmek son derece keyif verici bir şey. Sabahları insan evinden kalkar kalkmaz yemek yiyemiyor hemen. Ama biraz vakit geçtikten ve hareket ettikten sonra gelip burada çorba içmek bence son derece iyi bir hizmet. Belediyeye teşekkür ediyorum.”

Mehmet Çekici de çorbaevinin hizmetlerinden faydalanan vatandaşlardan. Çekici “Burada belediye başkanımıza çok selam söylüyorum. Çorbamız çok güzel olmuş. Allah ondan razı olsun.Çorbayı yapanların da eline koluna sağlık.”dedi

Mehmet Pişkin ise “Bu çorba evi güzel bir hizmet. Beğeniyoruz.Katkıda bulunanlardan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.