banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Batman'da 'Kâğıtlar Kitap Olsun' kampanyası

Batman merkezde bulunan Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kütüphanelerine yeni kitaplar almak için ‘Kâğıtlar Kitap Olsun’ sloganıyla kampanya başlattı.

Batman’da öğrencilerin hazırladıkları bir afişte yazılan ‘Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir iyilik hareketi’, ‘Kâğıttan kitaba’, ‘Atık kâğıtlarınız kitap olsun’, ‘Atık kâğıtlarınızı geri dönüşüm kutularına atın’, ‘Ağaçlar korunsun’, ‘Kâğıtlar biriksin kitap olsun’ ve ‘Kütüphanemiz kitap dolsun’ sloganlarıyla kampanyaya herkesten destek bekliyor.

Konu hakkında bilgi veren Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Zeynep Özlem Sevim, “Kullanılmayan atık durumdaki kâğıtları ‘Kâğıtlar Kitap Olsun’ sloganıyla toplayıp geri dönüşüm olarak satıyoruz. Bunların geliriyle okulumuzun, yurdumuzun kütüphanelerine ve kardeş okul olarak seçtiğimiz okulların kütüphanelerine kitap yardımı ve eksik konularda para yardımlarında bulunuyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim başından başlattığımız kampanyamız süresiz devam edecektir.” dedi.

Vatandaşlardan yaptıkları proje için destek beklediklerini belirten Sevim, atık kâğıt ve kitaplar yakılıp çöpe atılmamasını istedi. Sevim, “Kampanyamıza destek için atık durumdaki kitapları atmak yerine okulumuza getirip kütüphanemize destek verilebilir. Ayrıca kütüphanelerimize destekte bulunmak isteyen hayırseverlerden kitap desteğini de bekliyoruz. Bizdeki kitaplar hepsi okunuyor. Sezon başından beri yaklaşık 2 ay içerisinde bazı öğrencilerimiz 20’nin üzerinde kitap okumuşlar. Biz istiyoruz ki kitap çeşitliğiyle okumak isteyen tüm öğrencilerimize hitap edelim.” şeklinde konuştu.

Kütüphanelerine kitap temin etmek için her türlü yolu denediklerini belirten Sevim, “Kütüphanemize katkıda bulunmak için öğrencilerimiz tarafından kitap okuma ayracı üretip tanesini 1 TL’den satıyoruz. Buradaki gelir ile de kütüphaneye kitap alıyoruz. Yaptığımız bu ve benzeri kampanyalar sayesinde öğrenci yurdu kütüphanemize 2 bin 500 ve okulu kütüphanemize ise kitap sayısını 2 binden 5 bine çıkardık.” ifadelerini kullandı.

“Kampanyanın geliriyle kütüphanemizin çeşitliliğini artırıyoruz”

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci yurdunda kalan öğrencilerden Elif Ercan, “Başlatmış olduğumuz kampanyaya herkesin destek olmasını bekliyoruz. Biz burada bol kitap okuyoruz. 20 kitaba yakın okudum fakat kitaplarda çeşitlilik olmayınca ilgimi çekecek kitap bulamıyorum. ‘Kâğıtlar Kitap Olsun’ kampanyamızın geliriyle kütüphanemizin çeşitliliğini artırıyoruz. Bunun için de kampanyamıza velilerden de destek bekliyoruz.” dedi.

“Televizyon izleyerek zamanımızı heba etmiyoruz”

Yurt öğrencilerinden Sultan Karakuş ise şunları söyledi: “Kâğıtlar Kitap Olsun kampanyamıza herkesin desteğini bekliyoruz. Yurtta televizyon izleyerek zamanımızı heba etmiyoruz. Onun yerine bol bol kitap okuyoruz. Kampanyamıza verdiğiniz destekle bizlere yeni kitaplar alınıyor. Okul başladığından beri 22 kitap okumuşum, hâlâ okumak istediğim kitaplar var burada bulamıyorum. Hayırseverlerin desteğiyle inşallah beklediğimiz kitaplarda gelecek.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.