banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Batman Müftülüğünden Kur'an öğretimi seferberliği

Başlattıkları ihtiyaç odaklı Kur’an seferberliği hakkında konuşan Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar,  bu kapsamda halkın, istediği cami ve kurslarda Kur’an eğitimi alabileceklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim eğitimini almak isteyen herkesin, haftanın 7 günü 07.00 ile 23.00 saatleri arasında istedikleri camide Kur’an eğitimi alabileceğine dikkat çeken Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, Kur’an eğitiminde yaş sınırının olmadığını söyledi. Yaşar, Diyanet İşleri Başkalığının 2014 yılından itibaren başlatmış olduğu ihtiyaç odaklı Kur’an Kursları seferberliği ile herkes ihtiyaç gördükleri her an Kur’an eğitimini alma hakkına sahip olduğunu belirti.

Yaşar, “Haftanın 7 günü sınıf açma kapasitesine ulaşabileceğimiz 12 kişilik talep olması durumunda o istenilen saate, istenilen günde Kur’an-ı Kerim eğitimi için mekânlar tahsis ediyor ve öğreticiler görevlendiriyoruz. Şuan Batman’da devam eden Kur’an Kurslarımız tamamen ihtiyaç odaklı olarak belirlenmiştir. Kur’an Kursları öğrencilerin taleplerine göre özellikle üniversitede okuyan öğrencilerimiz, ev hanımlarının çocuklarıyla ilgilendirmeleri gerektiren saatlerin dışındaki boş saatlerinde veya devlet memuru kardeşlerimizin hafta sonu boşluklarında Kur’an Kursunda Kur’an eğitimi almak için bize başvurmaları ve istedikleri saatleri beyan etmeleri yeterlidir.” dedi.

‘Camide Kur’an Eğitimi’ adıyla 2015 yılı başından her camide kadın ve erkeklere yönelik Kur’an Kursu eğitimlerini devam ettiğini belirten Yaşar, resmi olarak sınıf açmak için 12 kişinin olması gerektiğini, ancak 1 kişinin bile olması halinde Kur’an eğitimini verileceğini kaydetti.

“Kur’an kursları A, B, C ve D grupları olarak ayrıdır”

Kur’an Kurslarından ya da camilerden Kur’an eğitimi talebi karşılanmaması halinde Yaşar, halkın, durumu  il veya ilçe müftülüklerine iletmelerinin yeterli olduğunu söyleyerek, “Kur’an kursları A, B, C ve D grupları olarak ayrılmış. A ve B sınıf Kur’an Kursları büyük şehirlerdeki yatılı Kur’an kurslarına verilen gruplardır. C sınıfı gurubu Batman’da devam eden sürekli eğitim veren Kur’an kurslarımızdır. Özellikle vurgulamak istediğim D sınıfı gurubu Kur’an kurslarımız var. D grubu Kur’an kursu özellikle bir mahalle Kur’an Kursu yoksa ya da cami uzaksa sınıf ortamı sağlanması durumunda biz bir yıllığına oradaki öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına valilik makamından aldığımız bir olurla orada D grubu bir Kur’an kursu açabiliyoruz. İstenilen her mekânda öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlamayabilmek adına biz bunu mutlaka yapabiliyoruz.  D grubu Kur’an kurslarımızın da vatandaşlarımızın istediği yerde istediği saate ders alabilmeleri olduğunu buradan vatandaşlarımıza ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

“Kur’an eğitiminde yaş sınırı yoktur”

Kur’an kurslarında yaş sınırı ve okuma yazma gibi bir zorunluluğunun olmadığını belirten Yaşar, “Kur’an kurslarımızda eğitim almanın yaş sınırı yoktur. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız ya da 2, 3, 4 yaşlarında olan çocuklar buna başvurabilirler. 4 ile 6 yaş arası çocuklarımızla alakalı olarak da biz özel bir Kur’an Kursu açma faaliyetindeyiz. Yakın zamanda inşallah bir pilot uygulamayla Tılmeç TOKİ bölgesindeki Tomurcuk Anaokulunda 4-6 yaş Kur’an Kursu açmak üzereyiz. 30 Kasım tarihi itibarıyla eğitime başlamayı planlıyoruz. Bu pilot uygulamayı ilerleyen dönemlerde 4-6 yaş arsındaki çocuklarımıza Batman’daki bütün ana okullarda Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordinasyon sağlayarak açmayı planlıyoruz. 4-6 yaş öncesi ve sonrası yani 4 yaşından küçükler ve 6 yaştakilerden büyüklerde yine Kur’an kurslarımıza başvurabilirler yaşlarına ve öğrenme kapasitelerine göre öğrenebildikleri her aşamada Kur’an-ı Kerimi yüzünden öğrenme, tecvidli okuma, ezber yapma, mukabele yapma ve hafızlık yapma imkânına sahiptir.” dedi.

"Hafızlık yapmak isteyenlere her türlü imkân sağlanacak"

Son olarak İl Müftü Vekili Yaşar, “Batman’da bir adet Kız Hafızlık Kur’an Kursu mevcuttur. Erkek Kur’an kursumuz açılma aşamasındadır. Allah nasip ederse 30 Kasım’dan itibaren Erkek Hafızlık Kur’an Kursumuz devreye girecektir. Bu anlamda yaşı ne olursa olsun ezber-hafızlık yapmak isteyen vatandaşlarımıza müftülük olarak her türlü imkânı sağlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.