banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Ayışığım'dan 5 Katlı Yeni Hizmet Binası
Ayışığım Derneğinin Temel atma törenine, Şanlıurfa İl Emniyet müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Habip Aslan, Emin İzol, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Vakıflar bölge müdürü Müslüm Tüysüz, Şanlıurfa Ak Parti Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı İlhami Günbeği, Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, Halk İşler Başkanı Feridun Ekemen ve partililerden oluşan heyet, ile birlikte birçok vatandaş katıldı.

Ayışığım Derneği'nin 5 katlı hizmet binasının temel atma töreninden önce konuşan

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habip Aslan; '' Şanlıurfa belediyesi olarak bizler iki bin aileye her ay kuru gıda yardımında bulunuyoruz. Yine bunun  yanında giysi yardımı, ilaç yardımı yapıyoruz. Devletin kömür yardımı var, yeşilkartı var, ancak ben bu gönüllü kuruluşlarının bu faaliyetlerini daha çok önemsiyorum. Çünkü bizim yapmış olduğumuz devlet olarak yaptığımız faaliyetlerde bir yerde devletin imkanlarını kullanıyoruz. Ancak gönüllü kuruluşlarımızın yapmış oldukları bu projelerle tamamıyla hayır sahipleri var, ve devletle milletimizin kaynaşması söz konusu ve bu dernekler içersindede Ayışığı'nın bende farklı bir yeri var. Çünkü bunun adı öksüz derneği, yetim derneği, bu çok anlamlı benim için bundan dolayı biz yetime yetimliğini, öksüzlüğünü, hissettirmememiz lazım, devletin ve milletin onlarla beraber olduğunu hissettirmemiz lazım. Sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek çalışalım'' dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi; '' Toplum İçersindeki öksüz ve yetimi hiçbir zaman şefkatsız bırakmamak lazım. Günümüzdede bunun en çağdaş, en modern, en güzel sosyal yönü Dernek, vakıfların, bu tür hizmetlerinde yatıyor. Ayışığım Derneği bugün bu hizmet binasıyla gerçekten annesinin, babasının o şevkât ellerine muhtaç olan yetimleri, öksüzleri, bu çatı altında huzura, toplumumuzu geleceğe hazırlanacağına inanarak emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Ayışığım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Ural ise, Ay Işığım Derneğinin amacı'nı açıkladı. Mutlu açıklamasında, ''Dernek 2006 yılında birkaç gönüllü ve duyarlı insan tarafından kurulmuştur.

Kuruluş gayesi;  Başta Şanlıurfa olmak üzere Yetim ve Öksüz aile ve bu ailelerin çocuklarına,
gerekli gıda, burs, ev eşyası vs. maddi ve manevi destekte bulunmaktır.
Yetim ve Öksüz çocukların anne ve baba yoksunluklarının içtimai ve sosyal yaralarını bir nebze sarabilmek'' dedi.
Daha sonra katılımcılarla birlikte ayışığım derneğinin 5 katlı hizmet binasının temel atma töreni gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.