Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5nenkbij80hhclvvatlock13m2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ayhan; Kürtçe Öğretmen sıkıntısı var haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Ayhan; Kürtçe Öğretmen sıkıntısı var


Ayhan Önergesinde;
Demokratik çözüm projesi kapsamında yapılan yasal düzenleme ile okullarda Kürtçe seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Bir yandan okullarda Kürtçe ders verebilecek öğretmen sıkıntısı geçici yöntemlerle aşılmaya çalışılırken öte yandan “Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Kürdoloji” bölümü açılarak Kürtçe öğretmen yetiştirilmesinin de önü açıldı. Buna rağmen hala okullarda Kürtçe eğitim verebilecek öğretmen sıkıntısı devam etmektedir.

Bu bağlamda;

1- Kaç üniversite bünyesinde Kürdolojibölümü açılmıştır? Kaç öğrenci bu bölümlerde eğitim görmektedir?
2- Üniversitelerin Kürdoloji bölümlerinde bugüne kadar mezun olan kaç öğrenci vardır?
3- Küdoloji bölümünden mezun olup ta bakanlığınızca ataması yapılan öğretmen sayısı kaçtır?
4- 2013 – 2014 eğitim-öğretim yılında kaç öğrenci Kürtçeyi seçmeli ders olarak seçmiştir?
5- İdarecilerin “Kürtçe öğretmen yok” diyerek Kürtçe dersinin okutulmasının engellendiği iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızın herhangi bir tahkikatı olmuş mudur?
6- 2014 – 2015 eğitim-öğretim yılında Kürdoloji bölümü mezunlarına kadro tahsisi olacak mıdır? Olacaksa kaç kadro tahsis edilecektir?
7- 2013 – 2014 eğitim-öğretim yılında okullarda okutulan Kürtçe seçmeli ders talebi göz önünde bulundurulduğunda bu talebi karşılamak için kaç kadrolu öğretmene ihtiyaç duyulmaktadır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.